DECRET 53/2012, de 22 de maig, pel qual es modifica el Decret 369/2004, de 7 de setembre, pel qual es desplega la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

L’article 149 de l’Estatut d’autonomia atribueix a la Generalitat competència exclusiva en matèria d’urbanisme que inclou, entre altres, la determinació de mesures específiques de promoció de l’equilibri territorial, demogràfic, socioeconòmic i ambiental.

D’acord amb aquest marc competencial es va aprovar la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial, que va ser desplegada pel Decret 369/2004, de 7 de setembre. Mitjançant aquest Decret es van establir les bases per a l’accés al finançament previst a la Llei esmentada i es va desplegar el règim de gestió del Fons de foment del programa de barris creat per la Llei.

El Decret 369/2004, de 7 de setembre, preveu en el seu article 15.2 la possibilitat d’una pròrroga de dos anys en el termini d’execució de les actuacions finançades amb el Fons, a la qual es van acollir alguns dels ajuntaments beneficiaris. Tot i això, la irrupció al nostre país de la greu crisi financera global ha donat lloc a un nou escenari en què s’ha fet imprescindible afrontar un gran esforç de contenció i reajustament pressupostari per part de les administracions públiques. Concretament, en el cas dels ajuntaments, les dificultats de finançament de les actuacions previstes en els projectes d’intervenció integral dels barris han provocat que per a alguns d’ells el període de pròrroga de dos anys esmentat sigui insuficient per poder finalitzar part de les intervencions que el projecte d’intervenció integral recollia.

Vist que l’efecte de l’atorgament dels ajuts previstos en el Fons ha estat positiu per a l’evolució de les condicions urbanístiques i socials dels barris i àrees d’atenció especial que se n’han beneficiat, és convenient establir la possibilitat d’ampliar excepcionalment el termini de la pròrroga fins a un màxim de quatre anys més, mesura que ajudarà els ajuntaments que han exhaurit la pròrroga ordinària de dos anys o que no poden finalitzar les actuacions proposades dins aquest termini de pròrroga ordinària a concloure la totalitat de les actuacions previstes i satisfer plenament els objectius que es proposava inicialment el projecte d’intervenció integral.

La forma més adequada de materialitzar aquesta ampliació és mitjançant la modificació de l’article 15 del Decret 369/2004, de 7 de setembre, amb una nova redacció del seu apartat 2 que prevegi aquesta possibilitat, així com mitjançant una disposició transitòria regular les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR