ORDRE AAM/194/2012, de 21 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per fomentar la producció i la comercialització dels productes agroalimentaris de qualitat d'origen animal, i es convoquen els corresponents a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural té com a objectiu, entre d’altres, impulsar la producció de productes agroalimentaris de qualitat, entre els quals hi ha els d’origen animal.

En aquest sentit es considera convenient donar suport a aquest àmbit de la producció mitjançant diferents activitats de foment, i per això s’estableix una línia d’ajut destinada a incentivar l’aplicació de programes de producció de productes agroalimentaris de qualitat d’origen animal que impliquen totes i cada una de les fases de producció i comercialització, és a dir, de la granja a la taula, mitjançant la contribució al finançament de les despeses derivades de l’assistència tècnica necessària per al desenvolupament i la posada en funcionament d’aquests programes de producció, així com de certes despeses que suposen la seva implantació, entre les quals s’inclouen els costos derivats de la realització de controls de qualitat efectuats per tercers.

Aquests ajuts estan sotmesos al Reglament (CE) núm. 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i que modifica el Reglament (CE) 70/2001 (DOUE L-358, de 16.12.2006), i van ser convocats per primera vegada mitjançant l’Ordre AAR/191/2008, de 28 d’abril, d’acord amb les bases reguladores comunicades a la Comissió Europea per l’Administració General de l’Estat, d’acord amb el que preveu l’article 20.1 de l’esmentat Reglament de la Comissió, i li ha estat assignat el número d’ajut XA-297/2007.

Les bases reguladores d’aquesta Ordre respecten el contingut essencial del règim d’ajuts comunicat a la Comissió i només introdueixen certs aspectes relatius a la simplificació documental en el marc de l’aplicació de la normativa vigent en l’àmbit d’accés electrònic als ciutadans i als serveis públics, i atenent a les limitacions pel que fa a dotació pressupostària, es convoquen aquests ajuts només per a les actuacions de certificació dels programes de qualitat.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport a aquest sector de productes agroalimentaris de qualitat d’origen animal mitjançant un ajut econòmic, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a fomentar la producció i la comercialització de productes agroalimentaris de qualitat d’origen animal, que es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l’any 2012 destinats a fomentar la producció i comercialització de productes agroalimentaris de qualitat d’origen animal, d’acord amb les bases reguladores aprovades a l’article 1 precedent.

2.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà de 30 dies naturals, a comptar des de l’endemà de la publicació de l’Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

2.3 Els ajuts d’aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària D/770000115/6131 dels pressupostos del DAAM per a l’any 2012, dotada amb un import màxim de 100.000,00 euros. S’estableix una quantia addicional estimada de 100.000,00 euros a aplicar en funció de les disposicions pressupostàries efectives. L’aplicació d’aquesta quantia addicional resta condicionada a la disponibilitat efectiva del crèdit en el moment anterior a la resolució de concessió.

2.4 L’òrgan instructor dels expedients d’ajut és el Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària.

2.5 L’òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries. A aquest efecte es nomena una comissió de valoració que serà l’òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d’ajuts, formada pel subdirector o subdirectora amb competència en els temes de qualitat agroalimentària, el subdirector o subdirectora general de Ramaderia i el o la cap del Servei de Promoció de la Qualitat Agroalimentària.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució de concessió i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de quatre mesos, a comptar de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d’alçada davant el conseller o consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la notificació de la resolució, sense perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, el recurs d’alçada davant el conseller o consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar de la data en què s’exhaureixi el termini per resoldre i notificar tal com estableix l’apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits es faran públics al web http://www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició addicional

Aquests ajuts tenen naturalesa d’ajut d’estat, per la qual cosa la Comissió Europea pot emetre una decisió per la qual tant les bases reguladores i la convocatòria com les resolucions de concessió es podran modificar, si escau, per adaptar-les als termes del pronunciament esmentat.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de juny de 2012

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

L’objecte dels ajuts que estableix l’Ordre és regular els ajuts per fomentar la producció i la comercialització de productes agroalimentaris de qualitat d’origen animal de Catalunya.

—2 Definicions

2.1 A efectes d’aquestes bases reguladores, seran aplicables les definicions que preveu l’article 3 de la Llei 8/2003, de 24 d’abril, de sanitat animal i, pel que fa a la definició de microempresa, petita i mitjana empresa, al Reglament (CE) núm. 800/2008, de la Comissió, de 6 d’agost, pel qual es declaren determinades categories d’ajuts compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat.

2.2 Tanmateix, s’entendrà per:

  1. Productes agroalimentaris de qualitat d’origen animal: la carn, la llet, els ous, la mel i els cargols de terra destinats al consum humà, obtinguts a partir d’animals de producció d’explotacions que participen en programes de producció de qualitat i que siguin produïts d’acord amb el que s’hi disposa.

  2. Programa de producció de qualitat: és el que apliquen les persones productores amb la finalitat que, mitjançant mecanismes de control encomanats a entitats independents, s’aconsegueixi un producte de qualitat amb un nivell d’exigència diferent al que estableix la legislació vigent, i que impliquin totes les fases...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR