ORDRE ENS/115/2011, de 2 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a centres educatius públics i privats concertats d'educació secundària de Catalunya, per a l'aprenentatge actiu d'idiomes, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ENS/115/2011, de 2 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores per a l'atorgament de subvencions a centres educatius públics i privats concertats d'educació secundària de Catalunya, per a l'aprenentatge actiu d'idiomes, i s'obre la convocatòria pública per a l'any 2011.

L'ensenyament de les llengües és una prioritat de la Unió Europea pel seu impacte en el desenvolupament de les estratègies de l'alumnat per a l'aprenentatge al llarg de la vida, pel seu paper facilitador de la mobilitat europea i de l'escolarització en etapes postobligatòries, i per la millora que se'n deriva en les habilitats de comunicació, interculturalitat i convivència, essencials en un món plural.

Per tal d'impulsar decididament la millora de l'ensenyament i l'aprenentatge de les llengües estrangeres en l'ensenyament de règim general, cal dur a terme actuacions que incideixen tant en els aspectes metodològics vinculats amb el desenvolupament ordinari de les classes, com en la potenciació d'activitats complementàries i projectes que faciliten l'ús de les llengües en contextos reals.

En aquest sentit, el Departament d'Ensenyament vol potenciar totes les actuacions d'aula que incideixen favorablement en l'aprenentatge de les llengües estrangeres, per la qual cosa ha considerat convenient afavorir aquells projectes susceptibles de continuar l'aprenentatge actiu en els països respectius dels idiomes estrangers que s'imparteixen als centres docents.

Per això, de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme de la Secretaria de Polítiques Educatives,

Ordeno:

Article 1

Bases

Aprovar les bases reguladores per atorgar subvencions a centres educatius públics i privats concertats d'educació secundària de Catalunya que organitzin viatges de grups d'alumnat per a l'aprenentatge actiu dels idiomes que s'imparteixen com a llengua estrangera en el centre educatiu dins dels ensenyaments reglats, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de les subvencions corresponents a l'any 2011, que es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Les activitats subvencionades són les que es realitzin dins del termini comprès entre el 15 de gener i el 30 d'octubre de 2011.

Article 3

Beneficiaris

Poden participar en aquesta convocatòria els centres educatius de Catalunya de titularitat del Departament d'Ensenyament, de titularitat municipal i de titularitat privada en règim de concert, que imparteixin educació secundària i que realitzin activitats per a l'aprenentatge actiu d'idiomes, sempre que no hagin gaudit, per a la mateixa activitat, del finançament de la Unió Europea en un Projecte Comenius o similar.

Article 4

Sol·licituds

Els centres educatius interessats a participar en aquesta convocatòria han de formalitzar una sol·licitud electrònica adreçada al Servei de Llengües Estrangeres de la Subdirecció General de Llengua i Plurilingüisme del Departament d'Ensenyament, d'acord amb el formulari disponible a les pàgines web http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament, http://phobos.xtec.cat/pluriling.htm i http://www.xtec.cat/pap, en el termini d'un mes natural a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

Crèdit

Es destina a la concessió d'aquestes subvencions un import total màxim de 400.000,00 euros, dels quals 300.000,00 euros aniran a càrrec de la partida pressupostària D/226003700/4240/0000; 90.000,00 euros, a càrrec de la partida pressupostària D/482000100/4240/0000 i els 10.000,00 euros restants, a càrrec de la partida pressupostària D/460000100/4240/0000, del centre gestor EN07 del pressupost de la Generalitat de Catalunya de l'any 2010 prorrogat per al 2011.

Aquests imports es poden redistribuir en cas que no hi hagi prou projectes seleccionats d'una o altra tipologia de centres.

Article 6

Resolució

El secretari de Polítiques Educatives resoldrà per delegació aquesta convocatòria en el termini màxim de sis mesos, comptats des de l'endemà de la finalització del termini per presentar sol·licituds.

La resolució de la convocatòria es notificarà al centres educatius interessats i s'hi donarà publicitat a la pàgina web del Servei de Llengües Estrangeres, al tauler d'anuncis de la seu central del Departament d'Ensenyament, als diferents Serveis Territorials i al Consorci d'Educació de Barcelona, amb indicació de si exhaureix o no la via administrativa, dels possibles recursos, dels òrgans davant els quals es podran interposar, i del termini per interposar-los.

Les subvencions concedides per un import igual o superior a 3.000,00 euros es publiquen també al DOGC.

En qualsevol cas, les sol·licituds presentades s'entendran desestimades si no hi recau resolució expressa en el termini previst.

Article 7

Justificació

Els centres beneficiaris han d'acreditar davant del Servei de Llengües Estrangeres de la Subdirecció de Llengua i Plurilingüisme, una vegada efectuat el viatge i abans del 15 de novembre de 2011, que s'han realitzat les actuacions, que s'han complert els requisits exigits per obtenir la subvenció i que l'import de la subvenció s'ha destinat a les actuacions per a les quals s'ha concedit.

Article 8

Els ajuts adreçats a centres educatius de titularitat de la Generalitat de Catalunya no tenen el tractament de subvenció.

Article 9

Les subvencions no tenen caràcter recurrent.

Contra aquesta Ordre, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat al que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Ensenyament en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 115 i 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 2 de juny de 2011

Irene Rigau i Oliver

Consellera d'Ensenyament

Annex

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR