ORDRE GRI/179/2014, de 10 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a projectes de recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans, i s'obre la convocatòria per al bienni 2014-2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Departament de Governació i Relacions Institucionals, mitjançant la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, duu a terme les polítiques públiques de recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans.

D’acord amb l’article 46.1 f ) del Decret 184/2013, de 25 de juny, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament té la funció de fomentar, a través de convocatòries públiques o mitjançant la signatura de convenis de col·laboració, les iniciatives que, en l’àmbit de la seva competència, puguin sorgir de la societat civil o del món acadèmic.

El Govern de la Generalitat valora positivament les activitats que desenvolupen les entitats i fundacions memorialistes, i les dedicades a la promoció de la pau i dels drets humans.

Per tot això, vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

A proposta de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, i en exercici de les facultats que m’atribueix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions a entitats sense ànim de lucre i fundacions, domiciliades a Catalunya, per a projectes de recuperació i foment de la memòria democràtica, i de promoció de la pau i dels drets humans, que s’hauran de realitzar entre l’1 de setembre de 2014 i el 30 d’abril de 2015.

Article 2

Obrir la convocatòria de presentació de sol·licituds per a obtenir les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 3

Dotar aquesta convocatòria d’un import màxim de 200.000 €, d’acord amb la distribució següent:

-100.000 € finançats a càrrec de les partides pressupostàries GO08D/481000100/1310 i GO08D/482000100/1310 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a 2014, i

-100.000 € finançats a càrrec del pressupost de 2015, segons l’Acord de Govern de 10 de juny de 2014, de conformitat amb l’article 92.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre.

Article 4

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

4.2 Les sol·licituds es poden presentar per mitjans electrònics, a través de l’Oficina Virtual de Tràmits ( http://www.gencat.cat/ovt ) o presencialment, al registre de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament (c. Tapineria, 10, 08002 Barcelona), sens perjudici de l’article 25 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic de les administracions públiques catalanes, i de l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

En el cas que la persona sol·licitant no disposi de signatura electrònica avançada, un cop emplenada i enviada la sol·licitud per mitjans electrònics des de l’Oficina Virtual de Tràmits, haurà de descarregar i d’imprimir el document d’acusament de recepció que es generarà automàticament, signar-lo i fer-lo arribar a les dependències de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament (c. Tapineria, 10, 08002 Barcelona) en el termini de 10 dies, d’acord amb l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Si no el presenta, es considerarà que l’entitat interessada ha desistit de la petició.

El formulari de sol·licitud per a la presentació per mitjans electrònics es pot descarregar des de l’Oficina Virtual de Tràmits ( http://www.gencat.cat/ovt ). El formulari de sol·licitud per a la presentació presencial es pot obtenir a les dependències de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament (c. Tapineria, 10, 08002 Barcelona), al web del Departament de Governació i Relacions Institucionals ( http://www.gencat.cat/governacio ) i a l’Oficina Virtual de Tràmits ( http://www.gencat.cat/ovt ).

Article 5

5.1 L’òrgan competent per tramitar la convocatòria és la persona titular de la Subdirecció General de Memòria, Pau i Drets Humans.

La resolució de la convocatòria correspon a la persona titular de la Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament, d’acord amb la Resolució GRI/1728/2013, de 18 de juliol, de delegació de competències de la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals.

5.2 El termini per resoldre i notificar és de quatre mesos a comptar de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds.

Un cop transcorregut aquest termini sense resolució expressa, les sol·licituds s’entenen desestimades.

5.3 La Direcció General de Relacions Institucionals i amb el Parlament ha de notificar individualment la resolució de la convocatòria a les entitats o fundacions interessades, d’acord amb els articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Disposició final

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les entitats interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les entitats interessades poden interposar recurs de reposició davant el conseller/a de Governació i Relacions Institucionals, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 10 de juny de 2014

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a projectes destinats a la recuperació i foment de la memòria democràtica, i la promoció de la pau i dels drets humans

  1. Objecte

    Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions a projectes destinats a la recuperació i el foment de la memòria democràtica, i la promoció de la pau i dels drets humans a Catalunya. En concret, es dóna suport a les línies temàtiques següents:

    Línia 1. Projectes de recuperació i difusió de la memòria democràtica: preferentment, projectes de recollida de testimonis de l’exili i la deportació republicans, i de la postguerra catalana, així com també projectes de documentació i geolocalització de fosses comunes i llocs de repressió de la Guerra Civil i la postguerra a Catalunya.

    Línia 2. Projectes de difusió i sensibilització en matèria de drets humans: preferentment, els centrats en la situació dels drets humans dins l’actual context socioeconòmic de Catalunya, i a proposar-hi noves línies d’actuació.

    Línia 3. Projectes de difusió i sensibilització en el camp de la cultura de la pau: preferentment, projectes transversals i amb incidència intergeneracional.

    Els projectes objecte d’aquestes subvencions s’han de realitzar íntegrament en el període comprès entre l’1 de setembre de 2014 i el 30 d’abril de 2015, i en la seva major part dins l’àmbit territorial de Catalunya.

  2. Entitats beneficiàries

    Poden optar a les subvencions previstes en aquesta Ordre les entitats sense ànim de lucre i les fundacions, domiciliades a Catalunya, l’objecte de les quals tingui relació directa amb les finalitats que són objecte de subvenció en aquesta Ordre. En queden excloses les entitats i fundacions orgànicament vinculades a partits polítics, organitzacions sindicals o associacions empresarials.

  3. Activitats i conceptes subvencionables

    Amb caràcter general, són despeses subvencionables les que responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada i es facin en l’àmbit temporal d’execució previst en la convocatòria.

    3.1 Són subvencionables les despeses directament relacionades amb l’objecte de la subvenció, és a dir, les despeses derivades d’activitats destinades a la recuperació i el foment de la memòria democràtica, i la promoció de la pau i dels drets humans. S’hi inclouen:

    a ) Exposicions, llibres, publicacions i material divulgatiu.

    b ) Cursos, congressos, jornades, conferències i seminaris.

    c ) Recerca, recollida de fonts i documentació.

    3.2 Es consideren no subvencionables les despeses indirectes i les derivades de les actuacions següents:

    –L’adquisició de béns per al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR