ORDRE CLT/76/2011, de 2 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure l'ús de la llengua catalana a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CLT/76/2011, de 2 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure l'ús de la llengua catalana a Catalunya.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, té com a objectiu principal, entre altres, emparar i fomentar l'ús del català per tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i normalitzar i fomentar l'ús del català en el món socioeconòmic.

L'esmentada Llei preveu que el Govern de la Generalitat ha de promoure la participació directa dels sindicats i les organitzacions empresarials en el foment de l'ús del català en els centres de treball i en les relacions laborals, i que ha de fomentar l'ús del català en les activitats laborals, professionals, mercantils, publicitàries, culturals, associatives, esportives, lúdiques i de qualsevol altra mena.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, preveu que correspon al Departament de Cultura les atribucions en l'àmbit de la promoció i el foment de la llengua catalana.

D'acord amb els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent, en especial l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure l'ús de la llengua catalana a Catalunya, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre VCP/38/2009, de 3 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure els usos de la llengua catalana a Catalunya (DOGC núm. 5319, de 16.2.2009).

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 2 de maig de 2011

Ferran Mascarell i Canalda

Conseller de Cultura

Annex

Bases

—1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és promoure actuacions específiques per fomentar l'ús de la llengua catalana a Catalunya, preferentment en els àmbits següents:

  1. Actuacions en l'àmbit laboral i empresarial, i en l'àmbit del lleure.

  2. Actuacions de sensibilització que afavoreixin actituds positives en relació amb la llengua catalana que en facin augmentar l'ús.

  3. Actuacions de difusió de productes, recursos i serveis que facilitin l'ús de la llengua catalana.

  4. Actuacions que promoguin la interacció lingüística en català, especialment les emmarcades en el programa Voluntariat per la Llengua.

    1.2 Queden excloses d'aquestes bases les iniciatives que tinguin com a objecte l'edició de llibres, revistes o butlletins, i l'organització de cursos de català.

    1.3 Les actuacions per a les quals se sol·licitin les subvencions s'han de dur a terme entre l'1 de novembre de l'any natural anterior al de la concessió de la subvenció i el 31 d'octubre de l'any natural de concessió de la subvenció.

    1.4 Aquestes subvencions són compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents d'altres administracions o altres ens públics o privats. En aquest supòsit, els ingressos totals no podran excedir dels costos totals de l'activitat.

    —2 Entitats destinatàries

    2.1 Poden optar a aquestes subvencions les entitats privades sense finalitat de lucre que tinguin la seva seu en l'àmbit territorial de Catalunya, els col·legis professionals de Catalunya, les organitzacions empresarials, les organitzacions sindicals i les federacions esportives catalanes que tinguin previst dur a terme actuacions específiques per fomentar l'ús del català.

    2.2 Queden excloses les entitats el personal directiu de les quals percep remuneracions manifestament desproporcionades, segons el criteri motivat de l'òrgan concedent. S'entén per directiu o directiva la persona que duu a terme funcions executives i d'administració.

    —3 Requisits de les organitzacions i entitats destinatàries

    3.1 Poden obtenir la condició de beneficiàries les organitzacions i entitats sol·licitants de la subvenció, que a més de complir el que preveu les bases 1 i 2, compleixin els requisits següents:

  5. En el cas d'entitats amb 50 persones treballadores o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de persones treballadores amb disminució sobre el nombre total de persones treballadores de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social de minusvàlids (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  6. En el cas d'entitats amb una plantilla igual o superior a 25 persones, presentar una memòria que indiqui els mitjans que utilitzen, amb l'acord dels agents socials, per a prevenir i detectar casos d'assetjament sexual i d'assetjament per raó de sexe, i intervenir-hi, en els centres de treball, de conformitat amb els articles 5 i 29 de la Llei 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

  7. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

  8. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 9.1.1998).

  9. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

    3.2 En cas de fundacions, l'òrgan instructor ha de comprovar d'ofici que hagin complert el deure de presentació dels comptes anuals davant el protectorat d'acord amb l'article 336-3 del Codi Civil de Catalunya.

    —4 Sol·licituds

    4.1 Les sol·licituds, segons el model facilitat per la Direcció General de Política Lingüística, s'han d'adreçar a la persona titular de la Direcció General de Política Lingüística i es poden presentar al Registre del Departament de Cultura (Palau Marc, Rambla de Santa Mònica, 8 08002 Barcelona), als serveis territorials del Departament de Cultura (c. Muntaner, 221, 08036 Barcelona, Plaça Major, 37, 08500 Vic; c. Ciutadans, 18, 17004 Girona; rambla d'Aragó, 8, 25002 Lleida; c. Major, 14, 43003 Tarragona, i c. Dr. Ferran, 6-8, Palau Oliver de Boteller, 43500 Tortosa), o a qualsevol lloc dels que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Si la sol·licitud es presenta a les oficines de correus, s'ha de fer dins d'un sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada pel personal de correus de l'Estat espanyol abans de ser certificada, d'acord amb el Reial decret 1829/1999, de 3 de desembre.

    4.2 El model de sol·licitud es pot obtenir a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR