ORDRE EMO/206/2014, de 7 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al finançament dels plans de formació professional d'oferta, adreçats prioritàriament a persones treballadores ocupades, que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i s'obre la convocatòria de 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

L’Estratègia Europea 2020 va establir com a prioritats un creixement sobre la base del coneixement que fos sostenible i integrador. Aquesta darrera prioritat inclou una major cohesió social i territorial i un alt nivell d’ocupació. Dins de les mesures proposades és clau habilitar les persones per adquirir noves qualificacions i adaptar-se a les noves condicions i als canvis potencials de la seva carrera professional.

Els plans de formació d’oferta adreçats prioritàriament a persones treballadores ocupades tenen per finalitat oferir una formació ajustada a les necessitats del mercat de treball que atengui els requeriments de productivitat i competitivitat de les empreses i les aspiracions de promoció professional i desenvolupament personal de les persones treballadores, capacitant-les per a l’acompliment qualificat de les diferents professions i per a l’accés a l’ocupació.

Aquests plans de formació d’oferta s’emmarquen dins de l’Estratègia Europea 2020, el III Pla General de Formació Professional a Catalunya i el Pla General d’Ocupació de Catalunya - Estratègia Catalana per a l’Ocupació 2012-2020, que estableixen els criteris, les directrius i les prioritats de la política d’ocupació de Catalunya, i tenen com a objectiu central millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses catalanes.

La Llei 3/2012, de 6 de juliol, de mesures urgents per a la reforma laboral va modificar alguns dels articles del Reial decret 395/2007, de 23 de març, pel qual es regula el subsistema de formació professional per a l’ocupació. Així mateix, l’Ordre ESS/1726/2012, de 2 d’agost, va modificar l’Ordre TAS/718/2008, de 7 de març, per tal d’adaptar l’esmentat canvi normatiu i, alhora, ha introduït modificacions que pretenen reforçar els principis d’eficàcia i d’eficiència en l’àmbit de la formació professional per a l’ocupació.

El Comitè Executiu del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya va acordar l’any 2005, en aplicació dels principis d’eficàcia i racionalització, 13 àmbits sectorials de referència, tenint en compte la població ocupada i les diferents branques d’activitat a Catalunya.

Aquesta Ordre desenvolupa la formació d’oferta que s’adreça prioritàriament a persones treballadores ocupades i que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, d’acord amb la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d’ordenació del sistema d’ocupació i de creació del Servei d’Ocupació de Catalunya, i el Decret 182/2010, de 23 de novembre, d’ordenació de la formació professional per a l’ocupació a Catalunya; i obre la convocatòria de 2014.

Atesa la Llei 17/2002, de 5 de juliol, d’ordenació del sistema d’ocupació i de creació del Servei d’Ocupació de Catalunya, que estableix que el Servei d’Ocupació de Catalunya té la funció de gestionar els programes de formació professional contínua i garantir-ne la coordinació amb la formació professional reglada i ocupacional, alhora que ha d’ajustar la programació d’oferta de formació professional contínua a les necessitats fixades pel Pla General d’Ocupació de Catalunya i el Pla General de Formació Professional a Catalunya vigent; i l’article 8 de l’esmentada Llei que disposa que el Servei d’Ocupació de Catalunya, per millorar l’eficiència de la seva gestió, pot establir concerts, acords, convenis o fórmules de gestió integrada o compartida amb entitats públiques o privades, constituir consorcis o crear altres entitats per gestionar i executar els serveis ocupacionals.

Atesa la Resolució TIC/2593/2003, de 29 de juliol, per la qual es fa públic l’Acord de la Comissió de Govern per a Assumptes Econòmics de 15 de juliol de 2003, pel qual es constitueix el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el qual té com a principal objectiu el desenvolupament de la formació professional contínua com a instrument essencial per garantir la formació al llarg de la vida, l’adaptació de les persones treballadores i de les empreses a la nova societat basada en el coneixement i el manteniment de la capacitació professional de les persones treballadores en supòsits de canvis i mutacions dels processos productius, en el marc de l’Estratègia Europea d’Ocupació.

Vista la Llei orgànica 5/2002, de 19 de juny, de les qualificacions i de la formació professional;

Vista la Llei 1/2014, del 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014 (DOGC núm. 6551, de 30.01.2014);

Atès l’Acord del Consell General del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i l’informe previ de l’Àrea Jurídica d’Ocupació i Relacions Laborals,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Obrir la convocatòria de 2014 i aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al finançament dels plans de formació professional d’oferta, adreçats prioritàriament a persones treballadores ocupades, que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, contingudes a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 2

Aplicació pressupostària i import convocat

  1. Els plans de formació subvencionats a l'empara d'aquesta convocatòria de 2014 es financen amb càrrec a la partida pressupostària D/4820018/3310 per a subvencions per a la formació de persones treballadores ocupades, del pressupost del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, i d’acord amb la distribució de fons de la LVIII reunió de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals realitzada el 23 d’abril de 2014.

  2. L’import màxim destinat a la concessió d’aquestes subvencions és de 18.000.000 d’euros, amb la distribució següent:

    1. Plans de formació intersectorials: 10.656.000,00 euros.

    2. Plans de formació intersectorials adreçats específicament als col·lectius de persones treballadores i socis/sòcies de l’economia social: 264.600,00 euros.

    3. Plans de formació sectorials: 7.079.400,00 euros, amb la distribució següent:

    Agroalimentària: 339.420,02 euros.

    Altres serveis i indústries afins: 187.962,32 euros.

    Comerç: 1.294.420,67 euros.

    Construcció: 498.871,29 euros.

    Educació i formació: 406.026,61 euros.

    Metall: 597.803,54 euros.

    Química: 202.464,84 euros.

    Sanitat: 431.869,89 euros.

    Serveis a col·lectius i a les persones: 1.053.611,99 euros.

    Serveis financers, administratius i assegurances: 963.103,14 euros.

    Tèxtil, calçat i pell: 87.161,65 euros.

    Transports, comunicacions i mar: 438.793,76 euros.

    Turisme, hostaleria i joc: 577.890,28 euros.

  3. Aquest import es pot ampliar mitjançant resolució del/de la president/a del Comitè Executiu del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

  4. Es poden redistribuir els fons desglossats en aquest article en cas que amb els plans de formació que s’aprovin no s’arribi a exhaurir l’import màxim establert a l’apartat 2 per a cadascuna de les línies de subvenció, com també entre els àmbits dels plans de formació sectorials objecte d’aquesta convocatòria.

  5. El crèdit pressupostari no aplicat, per la renúncia a la subvenció d’alguna de les entitats beneficiàries, les revocacions de les subvencions, o bé, l’obtenció de fons addicionals, l’òrgan concedent el pot utilitzar per modificar la subvenció atorgada als plans de formació ja aprovats, o bé, acordar la concessió de la subvenció al sol·licitant o als sol·licitants següents a aquell, en ordre de puntuació.

  6. La resolució d’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionada a l’existència de disponibilitat pressupostaria suficient per aquesta finalitat.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

  1. Els requisits de les entitats per presentar sol·licituds són els establerts en les bases 5 i 6 de l’annex 1 d’aquesta Ordre.

  2. Les sol·licituds s’han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 17 de l’annex 1 d’aquesta Ordre.

  3. El termini per a la presentació de sol·licituds dels plans de formació intersectorials i específics per a l’economia social finalitza el 8 d’agost de 2014. El termini per a la presentació de sol·licituds dels plans de formació sectorials finalitza el 15 de setembre de 2014.

Article 4

Terminis d’execució

Els plans de formació s’han d’executar entre l’1 de gener de 2014 i el 30 de setembre de 2015. La data de finalització podrà ser prorrogada mitjançant resolució del/de la president/a del Comitè Executiu del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, si les circumstàncies concurrents durant el termini d’execució dels plans de formació ho aconsellen.

Article 5

Òrgans competents, resolució de les subvencions i dels recursos

  1. La instrucció del procediment de concessió de les subvencions previstes en aquesta Ordre i l’òrgan competent per a la seva instrucció està regulat a la base 21 de l’annex 1 d’aquesta Ordre.

  2. L’òrgan competent per dictar la resolució, el termini per concloure el procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos està regulat a la base 22 de l’annex 1 d’aquesta Ordre.

    Disposició addicional

    Autoritzacions de signatura

    Autoritzar al/a la director/a del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya la signatura de les autoritzacions a les entitats beneficiàries per modificar els imports d’execució dels plans de formació de cadascuna de les entitats associades o vinculades; la signatura d’autoritzacions de concertació d’activitat amb tercers, i la signatura de les autoritzacions de concertació d’activitats amb entitats vinculades a l’entitat beneficiària, previstes a l’article 29.7 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    Disposicions transitòries

    Primera

    Règim transitori dels procediments

    Els procediments de concessió de subvencions en matèria de formació d’oferta iniciats anteriorment a l’entrada en vigor d’aquesta Ordre es regiran per la normativa anterior que els sigui d’aplicació.

    Segona

    Tramitació i gestió electrònica d'expedients

    El Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya durant l'exercici 2014 i amb motiu del procés progressiu d'implementació de les eines de gestió telemàtica dels expedients relatius als plans de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR