DECRET 73/1992, de 9 de març, pel qual Becín, SA, resta com a única adjudicatària dels drets i obligacions a què es refereix el Decret 152/1989, de 23 de juny.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La Llei 2/1989, de 16 de febrer, sobre centres recreatius turístics, va reconèixer la necessitat d'impulsar la requalificació de l'oferta turística a Catalunya mitjançant la creació de centres recreatius turístics de moderna concepció i tecnologia, preveient l'adjudicació a la iniciativa empresarial privada, mitjançant concurs públic, dels drets a construir els esmentats centres de conformitat amb les disposicions de la Llei.

El Govern, mitjançant el Decret 152/1989, de 23 de juny, va aprovar el projecte de construcció presentat per Anheuser-Busch Co. i altres empreses del seu grup entre les quals figurava Becín, SA, designada com a representant de totes elles.

El grup d'empreses Anheuser-Busch Co. ha acordat amb el grup empresarial de SA El Tibidabo que aquest assumeixi una participació majoritària en el capital de la societat Becín, SA, i que Becin, SA, i les seves companyies filials restin com a úniques adjudicatàries del projecte, un cop s'hagi donat l'autorització per part del Consell de Govern.

La Llei 2/1989 preveu que per a la cessió dels drets derivats de l'autorització d'un centre recreatiu turístic abans que es compleixin les finalitats a què es refereix l'article 6.a) de la Llei, cal l'autorització expressa del Govern de la Generalitat, previsió que té la seva raó de ser en la necessitat que sigui la mateixa Generalitat qui vetlli per la viabilitat del projecte. A aquests efectes, l'exclusió de quatre companyies adjudicatàries del projecte i la presa d'una participació d'accions de Becín, SA, per terceres persones no integrades en el grup d'empreses Anheuser Busch Co., justifica la conveniència que la substitució sigui expressament autoritzada.

En data 25 de febrer de 1992, SA El Tibidabo i la mateixa societat Becín, SA, han formulat al Govern de la Generalitat, d'acord amb els articles 4.4 de la Llei 2/1989 i 12 del Decret 26/1989, la sol·licitud per a la cessió de la totalitat dels drets derivats de l'aprovació de l'esmentat projecte en favor de Becín, SA, i les seves companyies filials, les quals, si s'accepta la sol·licitud, assumirien tots els drets i les obligacions resultants de l'aprovació del projecte, amb exclusió de la resta de companyies que van formular l'oferta.

En l'examen de la sol·licitud esmentada s'ha tingut en compte, d'una banda, la continuïtat del projecte que en el seu dia va ser aprovat amb els efectes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR