DECRET 187/1988, d'1 d'agost, pel qual el Departament de Benestar Social assumeix competències en materia de serveis i assistència social.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 141/1988, de 4 de juliol, es va crear el Departament de Benestar Social, amb els objectius específics d'aquesta àrea de govern, i pel Decret 159/1988, de 20 de juliol, es va crear la Direcció General d'Afers Socials.

La Llei 26/1985, de 27 de setembre, de serveis socials, atribueix al Govern de la Generalitat competències i funcions en matèria de serveis socials.

Per la Llei 10/1988, de 27 de juliol, han quedat derogades totes les disposicions de la Llei 12/1983, de 14 de juliol, d'administració institucional de la sanitat i de l'assistència i els serveis socials de Catalunya, que assignaven competències i funcions al Departament de Sanitat i Seguretat Social en matèria de serveis socials i d'assistència social, així com les que es referien a l'adscripció a aquest Departament de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials. Les lleis esmentades faculten el Consell Executiu de la Generalitat per determinar el Departament al qual correspondran les competències i les funcions esmentades, així com l'adscripció dels òrgans i les entitats que corresponguin.

En virtut de tot això i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic
  1. El Departament de Benestar Social assumeix les competències següents: Totes les competències i les funcions que en matèria de serveis socials té atribuïdes el Govern de la Generalitat per la Llei 26/1985, de 27 de setembre, de serveis socials. Totes les competències i les funcions que en matèria de serveis socials i d'assistència social la Llei 12/1983, de 14 de juliol, atribuïa al Departament de Sanitat i Seguretat Social.

  2. En conseqüència, s'adscriu a aquest Departament l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS).

Disposicions finals

- 1 Al Departament de Sanitat i Seguretat Social se suprimeix la Direcció General de Serveis Socials.

- 2 La Direcció General d'Afers Socials exercirà les competencies i les funcions que en matèria de serveis socials té atribuïdes el Govern de la Generalitat.

- 3 Es faculta el Conseller d'Economia i Finances per realitzar les adaptacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR