ORDRE VCP/79/2008, de 22 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/79/2008, de 22 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior.

La Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, té per objecte regular el suport, la coordinació i la intensificació de les relacions de la Generalitat, de la societat catalana i de les seves institucions amb les comunitats catalanes establertes fora del territori de Catalunya i les seves entitats, per canalitzar les aportacions dels col·lectius catalans de l'exterior a la dinàmica de la societat catalana.

D'acord amb l'article 3.2.8 del Decret 421/2006, de 29 de novembre, correspon al Departament de la Vicepresidència donar suport a les comunitats catalanes de l'exterior, el qual, en aquest marc, té com a un dels objectius el foment de la participació de les catalanes i catalans que viuen a Catalunya en les activitats i coneixement de les comunitats catalanes de l'exterior.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris (AGAUR) va ser creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, amb l'objectiu d'executar els programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya. L'article 6.5 dels Estatuts de l'Agència preveu la possibilitat de gestionar convocatòries de beques d'altres departaments de la Generalitat.

Mitjançant Conveni de 16 de gener de 2007, la Secretaria d'Afers Exteriors va fer l'encàrrec a l'AGAUR de la gestió del programa de beques per a la realització d'estades a comunitats catalanes de l'exterior.

Així mateix, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), òrgan col·legiat del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, col·labora en aquest programa de beques amb la voluntat de promoure el coneixement de les universitat públiques de Catalunya a l'exterior i fomentar-ne l'accés a les persones que resideixen fora de Catalunya.

Atès el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003 esmentada; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores de les beques per a estades en comunitats catalanes de l'exterior, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre VCP/146/2007, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases i s'obra la convocatòria de beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 22 de febrer de 2008

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident

Annex

Bases reguladores de les beques per a estades a comunitats catalanes de l'exterior

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la concessió de beques per a estades a les comunitats catalanes de l'exterior que s'especifiquin a la convocatòria corresponent per tal de dur a terme activitats culturals, participatives, associatives i de lleure, col·laborar en la seva dinamització i la de les xarxes de comunitats catalanes, promoure l'ensenyament de la llengua catalana i difondre el sistema universitari públic català entre les persones que resideixen a l'estranger.

.2 Destinataris/àries o beneficiaris/àries

2.1 Poden sol·licitar aquestes beques les persones llicenciades, arquitectes, enginyers superiors o equivalents i les persones diplomades, arquitectes tècnics, enginyers tècnics o equivalents, els estudiants que tinguin aprovades totes les assignatures corresponents al primer cicle d'una llicenciatura i les persones amb un cicle formatiu de grau superior, que compleixin els requisits en el moment de la publicació de la convocatòria corresponent.

2.2 No poden optar a les convocatòries de beques:

  1. Aquelles persones que no tinguin alguna de les titulacions establertes en l'apartat 2.1.

  2. Les que ja hagin concorregut i obtingut una beca en convocatòries anteriors.

    .3 Requisits dels destinataris/àries o beneficiaris/àries

    Per poder optar a la convocatòria d'estades a comunitats catalanes de l'exterior les persones beneficiàries establertes a l'apartat 2.1 hauran de complir els requisits següents:

  3. Haver obtingut el títol acadèmic corresponent en el període comprés en els darrers 5 anys a la data de publicació de la convocatòria a la qual es concorri.

  4. Tenir coneixements de la llengua catalana equivalents al nivell C de la Junta Permanent de Català.

  5. Tenir coneixement de la llengua o d'alguna de les llengües oficials del país de destinació on es trobi establerta la comunitat catalana.

  6. Acreditar veïnatge civil a Catalunya d'un any d'antiguitat ininterromput i immediatament anterior al moment de publicació de la convocatòria corresponent.

    .4 Durada i quantia

    4.1 La durada i quantia de cadascuna de les beques es determinarà a la convocatòria corresponent d'acord amb les disponibilitats pressupostàries del Departament de la Vicepresidència. L'inici del còmput de la durada serà el dia de l'arribada a la destinació. Les beques tindran una dotació econòmica mensual fixada a la convocatòria corresponent, atenent el país de destinació. Així mateix les convocatòries poden fixar una dotació única per a les despeses d'allotjament i per a les despeses de viatge.

    4.2 Les beques es concedeixen tenint en consideració les disponibilitats pressupostàries i la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 7.

    .5 Presentació de sol·licituds

    5.1 Les persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR