ORDRE ARP/165/2006, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de bonificació d'interessos dels préstecs per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/165/2006, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de bonificació d'interessos dels préstecs per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

Atès que el Reglament CE 1/2004, de la Comissió, de 23 de desembre de 2003, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE, als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció, transformació i comercialització de productes agraris, admet ajuts estatals sempre que es compleixin un seguit de requisits reflectits en el Reglament.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca considera necessari destinar fons propis per crear un nou mecanisme de suport a les indústries agroalimentàries per tal de finançar les seves inversions i ajudar a les que no es poden acollir als fons del Programa de desenvolupament rural (en endavant, PDR). Aquest ajut en forma de bonificació d'interessos dels préstecs que subscriguin els beneficiaris amb les entitats financeres ha de disposar d'un procediment de tramitació i resolució molt més àgil que les línies d'ajut pròpies del PDR per tal de ser eficaç.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts consistents en la bonificació d'interessos dels préstecs per al foment de la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, les quals es publiquen als annexos d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Es convoca una línia d'ajut a l'empara del Reglament CE 1/2004, de la Comissió, de 23 de desembre de 2003, destinada a finançar les inversions que hagin d'efectuar les persones físiques o jurídiques que siguin petites o mitjanes empreses, d'acord amb el Reglament CE 70/2001, de la Comissió, de 12 de gener, per a la millora de la transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders corresponents a l'any 2006. L'ajut consistirà en una bonificació d'interessos dels préstecs que formalitzin els beneficiaris amb les entitats financeres i sotmesos al conveni que a l'efecte establirà el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca amb aquestes entitats.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) i les entitats financeres han establert, mitjançant el conveni signat a l'efecte, el procediment de gestió interna que regula la tramitació i el finançament d'aquests ajuts, així com les condicions dels préstecs a formalitzar.

2.2 Es constituirà una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat d'avaluar les sol·licituds presentades, amb la documentació completa i valorades pels serveis territorials, i d'establir els expedients a resoldre en aquesta convocatòria per a cada línia d'ajut, d'acord amb els seus requeriments específics i els criteris de prioritat que estableix l'annex 1.

La comissió estarà formada per:

El/la director/a general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.

Els/les cinc directors/es dels serveis territorials.

El/la subdirector/a d'Ajuts per al Desenvolupament Rural, que actuarà com a secretari/ària de la Comissió.

Quan les sol·licituds auxiliables superin les disponibilitats pressupostàries, la Comissió de valoració determinarà quina serà la puntuació mínima que han d'assolir els projectes per poder ser aprovats d'acord amb el que estableix l'apartat 8 de les bases reguladores.

Tramitats els ajuts sol·licitats a l'empara d'aquesta Ordre, i sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària, la Comissió de valoració podrà proposar que les sol·licituds de la línia d'ajut en forma de subvenció directa per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders convocats per a l'any 2006, s'acullin a la línia d'ajuts que regula aquesta Ordre.

D'acord amb l'anterior, únicament es consideraran les sol·licituds d'ajut en forma de subvenció directa que no s'hagin pogut auxiliar per manca de disponibilitat pressupostària, i que compleixin els requisits establerts per a la concessió.

2.3 El termini de presentació de les sol·licituds serà de tres mesos comptat des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.4 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa en el termini establert, la sol·licitud s'entén desestimada.

2.5 El finançament dels ajuts destinats a bonificació d'interessos que estableix aquesta Ordre, que tenen caràcter d'ajuts d'estat, anirà a càrrec de l'aplicació pressupostària AG02 D/770170200/6130 del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per un import màxim de 3.200.000 euros corresponents a l'anualitat 2006. El volum màxim de préstecs serà de 210.000.000 d'euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 5 d'abril de 2006

Antoni Siurana i Zaragoza

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Bases reguladores

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren el Reglament CE 1257/1999, de 17 de juny, sobre l'ajut al desenvolupament rural a càrrec del FEOGA i de modificació i derogació de determinats reglaments (DOCE núm. L160, de 26.6.1999); Reglament CE 70/2001, de la Comissió, de 12 de gener, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE, als ajuts estatals a les petites i mitjanes empreses (DOCE núm. 10, de 13.1.2001); el Reglament CE 1/2004, de la Comissió, de 23 de desembre de 2003, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE, als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció, transformació i comercialització de productes agraris (DOUE núm. 1, de 3.1.2004); el Reial decret 117/2001, de 9 de febrer, que estableix la normativa bàsica de foment de les inversions per a la millora de les condicions de transformació i comercialització de productes agraris, silvícoles i de l'alimentació (BOE núm. 36, 10.2.2001); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003); el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27.11.1992); i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 1234, de 22.12.1989).

.2 Objecte dels ajuts

S'estableix una línia d'ajuts consistent en la bonificació d'interessos de préstec per a les petites i mitjanes empreses amb la finalitat de fomentar les inversions destinades a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, en el marc del que estableix el Reglament CE 1/2004, de 23 de desembre de 2003.

.3 Beneficiaris

Poden ser beneficiàries dels ajuts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR