ORDRE ARP/27/2002, de 30 de gener, per la qual es fixa el procediment per a la tramitació dels ajuts als productors de bestiar boví, oví i cabrum, establerts per les respectives organitzacions comunes de mercat, per a l'any 2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/27/2002, de 30 de gener, per la qual es fixa el procediment per a la tramitació dels ajuts als productors de bestiar boví, oví i cabrum, establerts per les respectives organitzacions comunes de mercat, per a l’any 2002.

Els reglaments CE 1254/1999, i 2529/2001, del Consell, estableixen l’organització comuna de mercats en el sector de la carn de vaquí i en el sector de la carn d’oví i cabrum, respectivament.

Així mateix, els reglaments CE 2419/2001 i 2550/2001, de la Comissió, regulen una sèrie de normes d’aplicació i control dels règims d’ajuts i el Reglament CE 1259/1999, del Consell, estableix les disposicions comunes aplicables als règims d’ajut directe en el marc de la política agrícola comuna.

Sens perjudici de l’aplicació directa dels reglaments comunitaris que estableixen els esmentats ajuts, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca considera necessari, per a una millor comprensió i informació als interessats, regular-ne l’aplicació dins el seu àmbit territorial, pel que fa als terminis, les condicions i els procediments relatius a la sol·licitud i a la concessió dels ajuts.

Per això, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte establir la normativa aplicable als règims d’ajuts comunitaris següents:

  1. La prima en benefici dels productors d’oví i de cabrum que estableix l’article 4 del Reglament CE 2529/2001.

  2. La prima en benefici dels productors que mantinguin en la seva explotació vaques alletants, que estableix l’article 6.1 del Reglament CE 1254/1999, del Consell.

  3. La prima especial als productors de carn de vaquí que estableix l’article 4.1 del Reglament CE 1254/1999, del Consell.

  4. La prima pel sacrifici de bovins, que estableix l’article 11 del Reglament CE 1254/1999, del Consell.

  5. El pagament per extensificació que estableix l’article 13.1 del Reglament CE 1254/1999, del Consell.

Article 2

Presentació de la sol·licitud

2.1 La sol·licitud de qualsevol dels ajuts corresponents a les lletres a), b) i e) de l’article 1 d’aquesta Ordre s’haurà de realitzar conjuntament amb la declaració única agrària que estableix i regula l’Ordre de 20 de desembre de 2000 (DOGC núm. 3294, de 29.12.2000), modificada per l’Ordre de 5 de desembre de 2001 (DOGC núm. 3539, de 21.12.2001).

2.2 Per a la prima especial per a l’engreix de vedells i per a la prima pel sacrifici de bovins, els productors podran presentar diverses sol·licituds dins els terminis que estableixen els articles 3.2 i 3.3 d’aquesta Ordre, respectivament.

2.3 Els productors de vaquí que sol·licitin prima per més de quinze unitats de bestiar major (UBM) o que sol·licitin prima per menys de quinze UBM però sol·licitin la prima per extensificació, han d’efectuar la declaració única agrària, fent-hi constar les superfícies farratgeres i de pastures que desitgin que els siguin comptabilitzades als efectes del càlcul del factor de densitat ramadera, tant pel que fa a la justificació de la càrrega ramadera primable com per a la percepció del pagament per extensificació. La tramitació, la presentació i el registre de la declaració única agrària i de les corresponents sol·licituds d’ajut es regiran pel procediment que estableix l’article 6 de l’esmentada Ordre de 20 de desembre de 2000.

Article 3

Terminis de presentació

3.1 El termini per a la presentació de sol·licituds d’ajut de prima als productors d’oví-cabrum, prima als productors que mantinguin vaques alletants i pagament per extensificació, serà el comprès entre el 2 de gener i el 8 de març de 2002.

3.2 Per a la prima especial als productors de vaquí de carn, les sol·licituds es presentaran des del 2 de gener fins al 31 de desembre de 2002.

3.3 Per a la prima pel sacrifici de bovins, les sol·licituds es presentaran sempre dins els quatre mesos següents al sacrifici, o l’exportació a país tercer, i sempre dins els terminis següents:

  1. De l’1 al 31 de març de 2002.

  2. De l’1 al 30 de juny de 2002.

  3. De l’1 al 30 de setembre de 2002.

  4. De l’1 de desembre de 2002 al 15 de gener de 2003.

3.4 No obstant això, s’admetran les sol·licituds presentades dins els vint-i-cinc dies naturals següents a la finalització dels terminis que preveuen els articles 3.1 i 3.3 d’aquesta Ordre, però l’import dels ajuts es reduirà en un 1% per cada dia hàbil de retard, excepció feta que aquest retard en la presentació s’hagi produït per motius de força major. En cas de retard en la presentació de la declaració única agrària on s’hagi inclòs una declaració de superfícies farratgeres, el percentatge de penalització per retard que correspongui serà aplicat també a les sol·licituds de prima especial de vaquí de carn que s’hi incloguin. Les penalitzacions aplicades per retard en les sol·licituds de primes ramaderes se sumaran a les aplicades pel retard en la presentació de les sol·licituds d’ajut a superfícies. Les sol·licituds presentades un cop transcorreguts els esmentats vint-i-cinc dies naturals després de finalitzat el termini es consideraran no presentades.

Article 4

Lloc de presentació de la sol·licitud

4.1 La declaració única agrària i les corresponents sol·licituds d’ajut a què fa referència l’article 1 d’aquesta Ordre, es presentaran a la comunitat autònoma on s’ubiqui la major part de la superfície objecte de declaració.

4.2 En cas que, d’acord amb l’apartat anterior, la presentació de la declaració única agrària i de les sol·licituds d’ajut s’hagi de fer a Catalunya, aquests documents es tramitaran a l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca on estigui ubicada la major part de la superfície declarada pel productor. No obstant això, en el cas de productors que sol·licitin qualsevol dels ajuts inclosos a l’article 1 d’aquesta Ordre, la declaració única agrària i les sol·licituds d’ajut es tramitaran a l’oficina comarcal que correspongui d’acord amb la ubicació de l’explotació ramadera.

4.3 Les sol·licituds complementàries que preveu aquesta Ordre s’hauran de presentar a l’oficina comarcal a la qual, d’acord amb l’apartat anterior, correspongui la tramitació de la declaració única agrària i de les sol·licituds d’ajut incloses a l’article 1.

Article 5

Compromisos i obligacions dels sol·licitants de la prima especial de vaquí de carn, la prima de vaques alletants i la prima d’oví-cabrum

5.1 Identificació.

Tots i cadascun dels animals pels quals se sol·liciti un ajut han d’estar identificats d’acord amb la normativa que els és d’aplicació. Els animals de l’espècie bovina estaran, a més, registrats a la base de dades de gestió de la identificació i dotats del seu document d’identificació, segons disposa el Reial decret 1980/1998, de 18 de setembre, i figuraran anotats al Llibre de registre de bovins, que portarà actualitzat el ramader. Així mateix, per beneficiar-se dels ajuts, els productors han de complir la totalitat de les prescripcions de l’esmentat Reial decret.

A efectes de la concessió de primes, es considerarà que el registre del productor està actualitzat, en el sentit de l’article 7 del Reglament CE 1760/2000, si la inscripció de moviments es realitza de manera continuada i en un termini no superior als tres dies següents al de l’esdeveniment que correspongui. Els ovins i els caprins estaran identificats amb el número de registre o marca oficial de l’explotació i, si hi manca, amb el número individual de sanejament. En aquest darrer cas, el ramader haurà de disposar d’un llistat oficial on hi consti la relació individualitzada dels animals de la seva explotació.

5.2 Períodes de retenció.

5.2.1 Els productors han de mantenir a la seva explotació un nombre de femelles elegibles igual, com a mínim, al nombre pel qual s’hagi sol·licitat el benefici de la prima d’oví-cabrum o la prima de vaques alletants durant els períodes mínims següents:

  1. Sis mesos, a partir de l’endemà de la presentació de la sol·licitud de prima, en el cas de les vaques alletants.

  2. Cent dies, comptats a partir de l’endemà de la finalització del termini per a la presentació de la sol·licitud, en el cas de la prima d’oví-cabrum.

    5.2.2 Els bovins mascles pels quals se sol·liciti la prima s’han de mantenir a l’explotació del productor per al seu engreix, durant un període mínim de dos mesos comptat des de l’endemà de la data de presentació de la sol·licitud.

    5.2.3 Els productors que hagin presentat la seva sol·licitud de prima d’oví-cabrum o vaca alletant per un nombre de femelles superior al seu límit individual de drets, han de mantenir durant els períodes de retenció esmentats a l’article 5.2.1 el nombre de caps següent:

  3. En el cas dels productors de carn d’oví i cabrum, un nombre de femelles de cada espècie, d’acord amb la reducció proporcional esmentada a l’article 11.1, igual al nombre de drets assignats, excepte els productors amb menys de deu drets, que han de mantenir, com a mínim, deu femelles.

  4. En el cas de vaques alletants, el nombre sencer més proper arrodonit per excés.

    5.2.4 Els animals bovins que hi hagi a l’explotació només es prendran en consideració per a la prima si coincideixen amb la identificació que figura a la sol·licitud d’ajut. Una vaca alletant o una brava declarada per a la prima podrà ser substituïda per una altra vaca alletant o brava en les mateixes condicions dins els vint dies següents al de la baixa en l’explotació de l’animal substituït, que haurà de ser anotada al Llibre de registre abans dels tres dies següents al de la substitució i comunicada a l’oficina comarcal corresponent abans dels deu dies següents al de la substitució. D’acord amb la normativa comunitària, durant el període de retenció s’ha de mantenir un nombre de vaques alletants igual com a mínim al 60% dels animals pels quals se sol·licita l’ajut i un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR