ORDRE GRI/326/2013, de 10 de desembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades als centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d'altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, i s'obre la convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Decret 184/2013, de 25 de juny, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, en la disposició addicional setena estableix que el Departament assumeix la interlocució amb les cases regionals en l’àmbit de les competències que té assignades la Generalitat de Catalunya.

Atesa la necessitat de dur a terme aquest objectiu i donar suport a centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d’altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, s’obre aquesta nova convocatòria de subvencions.

Vist el Decret 164/2013, de 14 de maig, de modificació del Decret 170/2012, de 27 de desembre, pel qual s’estableixen els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 mentre no entrin en vigor els del 2013.

Vist el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Per això, a proposta de la directora de Serveis del Departament de Governació i Relacions Institucionals i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a la realització d’activitats de les entitats culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d’altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l’atorgament de subvencions a centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d’altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya per a l’any 2014.

Article 3

La quantia màxima destinada a l’atorgament d’aquestes subvencions és de 100.000 euros, amb càrrec a l’aplicació pressupostària GO01D/482000100 o equivalent dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per als anys 2014 i 2015. El seu finançament es distribueix de la forma següent: 60.000 euros a càrrec de la partida pressupostària GO01D/482000100/1210 del pressupost de 2014 i 40.000 euros a càrrec de la partida pressupostària GO01D/482000100/1210 del pressupost de 2015, segons l’Acord del Govern de 12 de novembre de 2013, tal com estableix l’article 92.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre. L’atorgament dels ajuts resta condicionat a l’existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Article 4

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és des del 9 de gener fins al 7 de febrer de 2014.

4.2 L’àmbit temporal d’execució de les activitats objecte d’aquesta convocatòria és de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2014.

4.3 Les sol·licituds de les subvencions es poden presentar per mitjans electrònics a través de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt) o presencialment en qualsevol oficina de registre del Departament de Governació i Relacions Institucionals (podeu consultar quina és l’oficina de registre més propera en l’adreça http://www10.gencat.cat/sac/AppJava/registre.jsp), sens perjudici del que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

4.4 El formulari de sol·licitud per a la presentació per mitjans electrònics es pot descarregar des de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt). El formulari de sol·licitud per a la presentació presencial es pot obtenir en les dependències del Departament de Governació i Relacions Institucionals (Via Laietana, 26, 08003 Barcelona), en la pàgina web del Departament de Governació i Relacions Institucionals (http://www.gencat.cat/governacio) i en la pàgina web de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt).

A les sol·licituds de model normalitzat, s’hi ha d’adjuntar la documentació que preveu la base 5.

Article 5

5.1 La persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals és l’òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria.

5.2 El procediment de concessió d’aquestes subvencions és el de concurrència competitiva.

5.3 El règim de recursos contra la resolució de concessió de la subvenció és el que preveu la base 8.4.

Article 6

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la publicació en el D iari O ficial de la G eneralitat de C atalunya .

Disposició final

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les entitats poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les entitats poden interposar recurs de reposició davant la consellera de Governació i Relacions Institucionals, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 10 de desembre de 2013

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores que regeixen les subvencions adreçades a les entitats culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d’altres comunitats autònomes

-1 Objecte

Les subvencions tenen com a objecte el desenvolupament d’activitats dutes a terme pels centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d’altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, i en especial aquelles activitats de foment, promoció i difusió de la llengua i la cultura catalanes entre els seus associats i la resta de la població de la seu social de l’entitat.

-2 Entitats destinatàries

Poden ser destinatàries de les subvencions que regulen aquestes bases els centres culturals i altres entitats de caire cultural sense ànim de lucre, representatives d’altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, inscrites en el registre corresponent. Aquest extrem serà comprovat d’ofici.

-3 Activitats i despeses subvencionables

3.1 Es consideren activitats subvencionables les exposicions, les conferències, els seminaris, els actes d’intercanvi de cultures, els tallers d’artesania, les activitats culturals, turístiques, artístiques, solidàries i, en general, totes les que desenvolupin l’objecte que estableix la base 1.

3.2 Són despeses subvencionables les que responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada i es facin en l’àmbit temporal d’execució que preveu la convocatòria.

Les despeses de salaris de les persones subjectes a una relació laboral amb l’entitat beneficiària són subvencionables quan tinguin una relació directa amb les activitats previstes en el punt anterior. Així mateix, és subvencionable l’adquisició de material necessari per al desenvolupament de l’activitat.

Les despeses indirectes es podran subvencionar fins a un màxim d’un 20% de l’import de la subvenció.

No són subvencionables les despeses de manutenció i tampoc les atencions protocol·làries.

En cap cas no es consideren despesa subvencionable l’IRPF ni els impostos indirectes, com l’IVA, quan siguin susceptibles de recuperació o compensació. De la mateixa manera, s’exclouen de la subvenció les despeses derivades de la construcció i l’adquisició de béns immobles o les obres de conservació o millora que se’n facin, l’adquisició de maquinària, mobiliari i equipaments nous, inclosos els equips informàtics, així com els treballs d’instal·lació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR