ORDRE IUE/539/2008, de 4 de desembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials els diumenges i els dies festius per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/539/2008, de 4 de desembre, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials els diumenges i els dies festius per a l'any 2009.

L'article 1.1.d) de la Llei 8/2004, de 23 de desembre, d'horaris comercials, determina que el nombre màxim de diumenges i festius que els establiments comercials poden romandre oberts durant l'any és de vuit.

La disposició addicional 2 de la mateixa Llei preveu que mitjançant una ordre del departament competent en matèria de comerç, amb la consulta prèvia al Consell Assessor en matèria de comerç de la Generalitat de Catalunya, s'establirà anualment el calendari dels festius amb obertura comercial autoritzada.

Així mateix, es manté la facultat que s'ha atorgat als ajuntaments des de l'any 1997 per acordar la substitució d'una o dues dates del calendari de diumenges i festius amb obertura comercial autoritzada per una o dues de les seves festes locals, per tal d'aconseguir més flexibilitat i adequació del calendari a les necessitats concretes dels comerciants de les diferents poblacions.

Per això, escoltat el Consell Assessor de la Generalitat de Catalunya en matèria de comerç, en la sessió de 27 de novembre de 2008, i en ús de les facultats que tinc legalment conferides,

Ordeno:

Article 1

Els vuit diumenges i dies festius que els establiments comercials de Catalunya poden romandre oberts al públic durant l'any 2009, d'acord amb la Llei 8/2004, d'horaris comercials, són els següents:

4 i 11 de gener,

5 de juliol,

12 d'octubre,

6, 8, 13 i 20 de desembre.

Article 2

Els ajuntaments, amb l'acord previ de l'òrgan competent, poden substituir un o dos dels dies d'obertura autoritzada que detalla l'article 1 per una o dues de les seves festes locals determinades en la corresponent ordre del Departament de Treball per la qual s'estableixi el calendari de festes locals a Catalunya vigent per al mateix període.

Article 3

3.1 Els ajuntaments poden efectuar el canvi que assenyala l'article 2, amb efectes a tot el seu terme municipal, sempre que presentin, abans del dia 28 de febrer de 2009, una comunicació a la Direcció General de Comerç en la qual detallin quins dies són els substituïts i per quins els substitueixen. Una vegada admès aquest canvi, els ajuntaments l'hauran de fer públic adequadament, per tal que els establiments comercials situats al seu terme municipal en prenguin coneixement.

3.2 A instàncies del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR