ORDRE EMO/36/2014, de 25 de febrer, per la qual s'estableix el calendari d'obertura dels establiments comercials en diumenge i dies festius per als anys 2014 i 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

L’article 1.2.c) de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, d'horaris comercials i de mesures per a determinades activitats de promoció, determina que el nombre màxim de diumenges i festius que els establiments comercials poden romandre oberts durant l’any és de vuit. Així mateix afegeix que cada ajuntament ha de fixar dos festius més per al seu àmbit territorial municipal, que s'han de comunicar d'acord amb el que estableixi una ordre del departament competent en matèria de comerç.

El punt 1 de la disposició addicional de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, preveu que, mitjançant una ordre del departament competent en matèria de comerç, s'ha d'establir anualment el calendari dels diumenges i festius en què poden obrir els establiments comercials.

Pel que fa als anys 2014 i 2015, la disposició transitòria tercera de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, manté la vigència del calendari que estableix l'article 1 de l'Ordre EMO/377/2012, de 16 de novembre, per als dos anys esmentats, a l'efecte de determinar els vuit dies festius a què fa referència la lletra c) de l'article 1.2 de la Llei. Per aquest motiu, l'article 1 d'aquesta Ordre reprodueix les dates del calendari que estableix l'Ordre EMO/377/2012, de 16 de novembre, pel que fa als anys 2014 i 2015.

D'altra banda, el punt 3 de la disposició addicional de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, manté la facultat que s'ha vingut atorgant als ajuntaments des de l'any 1997 per tal que puguin acordar, si s'escau, la substitució de dates del calendari d'obertures comercials autoritzades amb caràcter general. Com a novetat, el punt 3 de la disposició addicional afegeix que la modificació es pot sol·licitar per a tot el municipi o només per a una part, degudament delimitada, quan en aquesta se celebri un esdeveniment que generi una gran atracció de visitants. D'acord amb aquestes previsions, els articles 2, 3 i 4 d'aquesta Ordre regulen l'exercici de la facultat esmentada i, així mateix, mantenen que la possibilitat de substitució afecti dues dates del calendari d'obertures comercials autoritzades amb caràcter general, tal com s'ha establert en els darrers anys. L’aprovació recent de la Llei 3/2014, de 19 de febrer, i la necessitat de facilitar als ajuntaments l'exercici d'aquesta facultat en uns terminis raonables justifiquen que, pel que fa a l'any 2014, aquesta Ordre ampliï fins al 31 de maig la facultat dels ajuntaments per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR