ORDRE AAM/73/2011, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la campanya 2011-2012 dels ajuts al sector dels farratges dessecats, i es convoquen els ajuts corresponents.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/73/2011, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la campanya 2011-2012 dels ajuts al sector dels farratges dessecats, i es convoquen els ajuts corresponents.

El règim d'ajuts al sector dels farratges dessecats que preveu la normativa comunitària es troba fixat en el Reglament (CE) 1234/2007 del Consell de 22 d'octubre de 2007, que crea una Organització Comuna de Mercats i en el Reglament CE 382/2005, de la Comissió, de 7 de març, pel qual s'estableixen les disposicions d'aplicació del Reglament CE 1786/2003.

Dins d'aquest marc normatiu és convenient adaptar diversos aspectes de les normes que han de regir el desenvolupament de les activitats que preveu aquest règim d'ajuts a l'àmbit territorial de Catalunya.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector dels farratges dessecats mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores per a la campanya 2011-2012 dels ajuts destinats als farratges dessecats que es publiquen a l'annex.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats als farratges dessecats d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1 precedent, per a la campanya 2011-2012.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà de 45 dies naturals a comptar des de l'últim de cada mes a què es referirà cada sol·licitud.

2.3 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec íntegrament del pressupost dels Fondos Europeus Agrícoles de Garantia (FEAGA).

2.4 L'òrgan instructor dels expedients d'ajut és el Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris.

2.5 L'òrgan competent per emetre la resolució sobre les sol·licituds és la persona titular de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 90 dies hàbils des de la data de presentació de la sol·licitud. A la resolució s'ha de fer constar que l'ajut té naturalesa de finançat al 100% pel fons que provenen del FEAGA. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, que no posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el termini d'un mes a comptar a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que es pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu el recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural es podrà interposar en el termini de tres mesos a comptar a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per a resoldre i notificar tal com estableix l'apartat anterior.

2.8 Els ajuts concedits a les persones físiques per import superior a 3.000,00 euros i els ajuts concedits a persones jurídiques es faran públics al web http://www.gencat.cat/daam/ajuts/, fent ús dels mitjans electrònics establerts. Els ajuts que superin els 3.000,00 euros es publicaran, a més, en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Disposició addicional

Els ajuts regulats en aquesta Ordre van a càrrec íntegrament del FEAGA i es tramitaran d'acord amb les funcions d'organisme pagador que estableix el Decret 393/2006, de 17 d'octubre, pel qual es constitueix i es regula l'organització i el funcionament de l'organisme pagador dels ajuts finançats pel FEAGA i el FEADER (DOGC núm. 4743, de 19.10.2006).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 27 d'abril de 2011

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte dels ajuts

1.1 Els ajuts que estableix l'Ordre s'apliquen als productes següents:

  1. Codi NC ex 1214 1000:

    Farina o grànuls d'alfals dessecat artificialment.

    Farina o grànuls d'alfals dessecat per altre procediment i mòlt.

    Codi NC ex 1214 9090:

    L'alfals, la trepadella, el trèvol, els tramussos, les veces, les lleguminoses herbàcies, les gramínies herbàcies i els cereals tals com blat dur, altres blats, ordi, civada, sègol, blat de moro, sorgo, mill, escaiola i fajol, que s'han recollit verds, amb la planta sencera i les llavors immadures, dessecats artificialment.

    L'alfals, la trepadella, el trèvol, els tramussos, les veces, l'almegó (trèvol d'olor), la guixa i la serradella dessecats per altre procediment i mòlts.

  2. ex 2309 9099:

    1. Concentrats de proteïnes obtinguts a partir de suc d'alfals i d'herba.

    2. Productes deshidratats obtinguts exclusivament a partir de residus sòlids i sucs resultants de la preparació dels concentrats esmentats anteriorment.

    1.2 Per rebre l'ajut, els productes que hagin sortit de la planta de transformació han de complir els requisits següents:

    Presentar un contingut màxim d'humitat del 14% en el cas de farratges en paques o del 12% en la resta de casos, i un contingut mínim de proteïna bruta del 15 % sobre la matèria seca en el cas dels productes de la lletra a) i del segon guió de la lletra b) de l'apartat 1 o del 45% en els dels enumerats en el primer guió de la lletra b).

    Ésser de qualitat sana, cabal i comercial.

    —2 Persones beneficiàries

    Es concedirà un ajut per la transformació de farratges dessecats a les empreses transformadores dels productes esmentats en l'apartat 1.1 d'aquestes bases reguladores, que reuneixin els requisits relacionats a l'apartat 4 d'aquestes bases reguladores i que es proveeixin dels farratges per a transformar mitjançant, al menys, alguna d'aquestes formes:

  3. La formalització de contractes amb productors de farratges. Quan el contracte correspongui a una petició especial per a la transformació de farratges subministrats per un productor, haurà d'incloure una clàusula per la qual l'empresa transformadora s'obligui a abonar al productor l'ajut que rebi per les quantitats transformades en virtut del contracte.

  4. La transformació de la pròpia producció; o, en el cas d'agrupacions, la dels seus membres.

  5. El subministrament de persones físiques o jurídiques que hagin formalitzat contractes amb productors de farratges.

    —3 Tipus i quantia dels ajuts

    L'ajut s'aplicarà directament a les quantitats de farratges dessecats que surtin de la planta de transformació complint els requisits establerts en el Reglament (CE) 382/2005, de la Comissió.

    L'import final de l'ajut serà de 33,00 euros per tona de farratge transformat, però aquest import serà reduït proporcionalment en el cas que es superi la quantitat màxima garantida per a tota la Unió Europea i la quantitat màxima garantida per a l'Estat espanyol, les quals són, respectivament, 4.960.723 i 1.325.000 tones de farratge dessecat.

    Les empreses transformadores rebran una bestreta mensual de 19,80 euros/t de farratge dessecat; o de 26,40 euros/t, si constitueixen una garantia de 6,60 euros/t.

    —4 Requisits per obtenir l'autorització d'empreses transformadores

    4.1 Per poder ser beneficiàries de l'ajut, les empreses de transformació han de ser autoritzades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). A tal efecte han de presentar una sol·licitud d'autorització, segons el model normalitzat que es podrà descarregar des de l'adreça http://www.gencat.cat/daam/ajuts. Les sol·licituds s'adreçaran al director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i es presentaran, preferentment, als serveis territorials del DAAM corresponents a la ubicació de les seves plantes industrials, 15 dies abans de l'inici de la campanya, sense perjudici de fer ús de la resta de mitjans establerts en la Llei 30/1992, de 26 de novembre i a la Llei 26/2010, de 3 d'agost. Les sol·licituds s'acompanyaran de l'expedient que preveu l'article 5 del Reglament CE 382/2005, el qual inclourà una memòria tècnica, que ha d'incloure al menys, amb els punts següents:

  6. En el cas d'empreses transformadores de farratges dessecats artificialment o per altres procediments:

    Plànols acotats dels magatzems i sitges que permetin aforar les existències dels productes transformats i verificar així la comptabilitat material de l'empresa.

    Les característiques de l'assecador, com ara:

    Capacitat d'evaporació per hora.

    Temperatura de funcionament.

    Temps de pas dels farratges.

    En cas que el farratge es dessequi en capes, el seu gruix.

    Tipus de combustible utilitzat per a cada equip de deshidratació, amb especificació del seu poder calorífic.

    Longitud, diàmetre i sistema d'alimentació dels farratges de l'equip de deshidratació.

    Sistema de circulació del farratge a través de l'assecador, i temps màxim i mínim de pas segons la seva humitat d'entrada.

    Consum de combustible necessari per aconseguir l'evaporació esmentada, justificat tècnicament.

    Comptadors de consum de combustible.

    La instal·lació de comptadors d'hores de funcionament a cada línia d'assecament, que s'activarà en el moment de posar-se en marxa la cinta d'alimentació de l'assecador.

    En cas que l'empresa disposi d'una instal·lació de cogeneració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR