DECRET 83/1997, d'1 d'abril, pel qual es canvia la denominació del Consorci de Promoció Turística de Catalunya per Turisme de Catalunya i se'n modifiquen els Estatuts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Consorci de Promoció Turística de Catalunya es va constituir mitjançant el Decret 13/1986, de 16 de gener, i pel Decret 40/1990, de 23 de gener, es van modificar els seus Estatuts.

Atesos els canvis produïts en el sector turístic des de la darrera modificació dels Estatuts del Consorci l'any 1990, i per tal de facilitar les accions orientades al màrqueting i a la comercialització de productes turístics en un marc més eficaç i operatiu, es produeix una nova modificació, per la qual es canvia la seva denominació per la de Turisme de Catalunya, s'amplia el seu objecte dins l'àmbit del màrqueting, la comercialització i la prestació de serveis i s'adscriu al Departament d'Indústria, Comerç i Turisme.

Atès l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, que regula els consorcis entre la Generalitat de Catalunya i altres administracions públiques;

Ateses les competències que m'han estat conferides, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El Consorci de Promoció Turística de Catalunya canvia la seva denominació per la de Turisme de Catalunya.

Article 2

Es modifiquen els Estatuts del Consorci Turisme de Catalunya, que es publiquen a l'annex d'aquest Decret.

Disposicions finals

-1 Es faculta el conseller d'Indústria, Comerç i Turisme per dictar les normes necessàries per al desplegament, l'eficàcia i l'execució del present Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 d'abril de 1997

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme

Annex

ESTATUTS del Consorci Turisme de Catalunya

Capítol 1 Normes generals

Article 1

1.1 El Consorci Turisme de Catalunya té personalitat jurídica pròpia i independent de la dels seus membres i plena capacitat d'obrar de dret públic i de dret privat per al compliment de les seves finalitats. És integrat per:

  1. La Generalitat de Catalunya, per mitjà del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme, al qual s'adscriu.

  2. Les entitats de promoció turística de caràcter zonal i local, amb un total de 15 representants distribuïts de la manera següent: Òrgans de promoció turística de la Diputació de Barcelona: 1 representant. Patronat de Turisme Costa Brava-Girona: 4 representants. Centre d'Iniciatives Turístiques del Maresme: 1 representant. Consorci de Turisme de Barcelona: 1 representant. Associació d'Entitats de Promoció Turística del Garraf: 1 representant. Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i Comunitat Turística de la Costa Daurada: 4 representants. Patronat Intercomarcal de les Terres de Lleida: 2 representants. Ens de promoció turística d'Era Val d'Aran: 1 representant.

  3. Les associacions representatives del sector, amb un total de 13 membres distribuïts de la manera següent: Confederació Empresarial d'Hoteleria de Catalunya: 4 representants. Associacions d'Apartaments Turístics: 2 representants. Federació Catalana de Càmpings i Ciutats de Vacances: 2 representants. Associació Catalana d'Agències de Viatges: 2 representants. Federació Empresarial Catalana d'Autotransports de Viatgers: 1 representant. Associació Catalana d'Estacions de Muntanya: 1 representant. Associació de Parcs Aquàtics de Catalunya: 1 representant.

Article 2

Turisme de Catalunya, amb la finalitat de vetllar per la imatge i la millora del desenvolupament del sector turístic, té per objecte la realització d'accions en l'àmbit del màrqueting i la comercialització, així com la prestació de serveis tendents a incrementar la riquesa i prosperitat de la indústria turística de Catalunya i a reforçar de la seva competitivitat.

Article 3

La durada del Consorci serà indefinida.

Article 4

El domicili del Consorci serà el que, dins l'àmbit territorial de Catalunya, establirà el Consell General.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR