RESOLUCIÓ PTO/641/2004, d'11 de març, sobre les proves per a l'obtenció i la renovació del certificat de capacitació professional per a l'exercici de l'activitat de conseller de seguretat del transport de mercaderies perilloses per carretera o per ferrocarril.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ PTO/641/2004, d'11 de març, sobre les proves per a l'obtenció i la renovació del certificat de capacitació professional per a l'exercici de l'activitat de conseller de seguretat del transport de mercaderies perilloses per carretera o per ferrocarril.

El Reial decret 1566/1999, de 8 d'octubre (BOE núm. 251, de 20.10.1999), estableix que totes les empreses que transportin mercaderies perilloses per carretera o per ferrocarril o que siguin responsables de les operacions de càrregao descàrrega vinculades a aquest transport hauran de designar, almenys, un conseller de seguretat encarregat de contribuir a la prevenció dels riscos per a les persones, els béns o el medi ambient inherent a aquestes activitats, tot establint que laforma d'accedir a aquesta condició requerirà la superació d'unes proves que es desenvoluparan a aquest efecte.

Mitjançant l'Ordre del Ministeri de Foment de 21 d'octubre de 1999 (BOE núm. 254, de 23.10.1999) es va desplegar el referit Reial decret amb la determinació del contingut, les modalitats i l'estructura de les proves per a l'obtenció del certificat de capacitació professional per a l'exercici de l'activitat de conseller de seguretat del transport de mercaderies perilloses per carreterao per ferrocarril.

De conformitat amb el contingut d'aquestes normes, la Direcció General de Ports i Transports va emetre la Resolució de 16 de febrer de 2000 (DOGC núm. 3084, de 23.2.2000), on s'establien les condicions generals per a la convocatòria i execució d'aquestes proves atenent a la periodicitat anual de la seva realització.

Mitjançant l'Ordre FOM/605/2004, de 27 de febrer (BOE núm. 59, de 9.3.2004), s'han establert les normes per a la renovació dels certificats de consellers de seguretat de conformitat amb les esmenes a l'Acord Europeu per al transport internacional de mercaderies perilloses (ADR) i al Reglament relatiu al transport internacional de mercaderies perilloses per ferrocarril (RID) que s'estan tramitant a l'ONU, i s'han actualitzat les disposicions de l'Ordre de 21 d'octubre de 1999, la qual ha estat derogada.

De conformitat amb el previst a aquestes normes correspon a l'òrgan competent de la Generalitat de Catalunya actualitzar la regulació de la convocatòria i l'execució de les proves a celebrar a Catalunya amb la concreció del procediment per a la renovació dels certificats de consellers de seguretat. Amb aquesta finalitat a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR