DECRET 131/1988, de 16 de maig, pel qual es modifica el Capítol 8 (Foment de Cooperatives Agràries) del Decret 49/1987, de 29 de gener (DOGC núm. 810, de 2.3.1987).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 95/1990, 56/1992 i 164/1992.

La trajectòria que ha seguit la línia de foment al cooperativisme ha palesat la necessitat d'introduir certs canvis per tal d'optimitzar els recursos i adreçar-los vers accions que comportin una concentració d'esforços en l'àmbit sectorial i territorial.

En conseqüència, és procedent la modificació del Capítol 8 del Decret 49/1987, de 29 de gener, i per tant, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article únic

Es modifica el Capítol 8 (Foment de Cooperatives Agràries) del Decret 49/1987, de 29 de gener (DOGC núm. 810, de 2.3.1987), que queda redactat de la manera següent: "Article 55 "S'estableix, en el marc del programa de Foment del Cooperativisme i Associacionisme Agrari a Catalunya, un règim d'ajuts amb càrrec a les corresponents partides pressupostàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, amb la finalitat de fomentar la creació de noves cooperatives i d'entitats associatives, consolidar i desenvolupar les ja existents, millorar els seus circuits de distribució i comercialització, modernitzar la seva gestió tècnica i econòmica, així com contribuir al seu reequilibrament financer i donar suport a les activitats de la Federació de Cooperatives de Catalunya (FCAC). "Als efectes d'aquesta disposició s'entendrà per cooperatives agràries les entitats constituïdes d'acord amb les disposicions de la Llei 4/1983, i per entitats associatives agràries, les persones jurídiques d'aquesta naturalesa, que entre les seves finalitats tinguin les de la producció, transformació i comercialització de productes agraris, i que agrupin un mínim de 25 socis, dels quals el 75% siguin titulars d'empreses agràries, sense que cap dels socis hagi aportat més del 15% del capital social de l'entitat. "Article 56 "Foment de creació de noves cooperatives i entitats associatives agràries, agrupacions i entitats de 2n grau. "56.1 S'estableix una línia d'ajuts amb la finalitat de fomentar la creació de noves cooperatives i entitats associatives agràries, agrupació o fusió de les existents i per a la creació de cooperatives de 2n grau. "56.2 Podran ser beneficiàries d'aquests ajuts, les cooperatives i entitats associatives de nova creació i les entitats resultants de la fusió de dos o més de les existents, o de l'agrupació d'un mínim de tres cooperatives o entitats, sempre que compleixin els requisits establerts a l'article 55 d'aquesta disposició. "56.3 Els ajuts consistiran en subvencions de fins al 50% de les despeses necessàries per a la creació i constitució d'aquestes entitats, sense excedir d'1.500.000 Pta per entitat constituïda. "56.4 Junt amb la sol·licitud, els interessats hauran d'aportar: "

  1. Certificat de la inscripció de l'entitat al registre corresponent. "

  2. Pla de viabilitat tècnico-econòmica de la nova entitat a constituir, amb l'informe favorable de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) quan els sol·licitants siguin cooperatives agràries. "Article 57 "Foment de la modernització de les estructures de producció i transformació de les cooperatives i entitats associatives agràries. "57.1 S'estableix una línia d'ajuts amb la finalitat de fomentar les inversions que permetin millorar el condicionament, la transformació, la conservació i la comercialització de les produccions agràries. Aquestes inversions aniran adreçades a: "

  3. La reducció dels costos de producció de l'entitat o dels seus socis, i garantiran la viabilitat econòmica global de les inversions. "

  4. La millora qualitativa dels productes, per tal d'adaptar-se a les necessitats del mercat, o de la normativa vigent. "

  5. L'estalvi d'energia o protecció del medi natural. "57.2 Podran ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats legalment constituïdes que compleixin les condicions de l'article 55 i que desitgin fer inversions per aconseguir alguna de les finalitats assenyalades a l'apartat anterior. "El lliurament de les subvencions restarà condicionat a l'execució de les inversions per a les quals se sol·liciten els ajuts. "57.3 Els ajuts, que consistiran en subvencions directes, seran destinats a rebaixar el cost de les inversions i dels projectes tècnics i plans de viabilitat necessaris, d'acord amb les quanties i condicions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR