ORDRE GRI/99/2012, de 12 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades a les cases regionals i altres entitats regionals sense ànim de lucre, i s'obre la convocatòria per a l'any 2012.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

El Decret 326/2011, de 26 d’abril, de reestructuració del Departament de Governació i Relacions Institucionals, en la disposició addicional setena estableix que el Departament assumeix la interlocució amb les cases regionals en l’àmbit de les competències que té assignades la Generalitat de Catalunya.

Atesa la necessitat de dur a terme aquest objectiu i donar suport a les cases, centres i altres entitats regionals, s’obre aquesta nova convocatòria de subvencions.

Vista la Llei 1/2012, de 22 de febrer, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2012 (DOGC núm. 6075, de 27.2.2012);

Vist el que disposen el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Per això, a proposta de la directora de Serveis del Departament de Governació i Relacions Institucionals i en ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a la realització d’activitats de les cases regionals i altres entitats regionals sense ànim de lucre, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l’atorgament de subvencions a cases regionals i altres entitats regionals sense ànim de lucre per a l’any 2012.

Article 3

La quantia màxima destinada a l’atorgament d’aquestes subvencions és de 75.000 euros, amb càrrec a l’aplicació pressupostària GO01D/482000100 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2012.

Article 4

4.1 El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre en el DOGC.

4.2 L’àmbit temporal d’execució de les activitats objecte d’aquesta convocatòria és de l’1 de gener de 2011 fins al 15 de novembre de 2012.

4.3 Les sol·licituds de les subvencions es poden presentar davant de qualsevol dels registres o de les oficines i entitats ressenyades a l’article 25 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i a l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i s’han d’adreçar al Departament de Governació i Relacions Institucionals (Via Laietana 26, 08003 Barcelona).

4.4 Les entitats sol·licitants han de presentar la sol·licitud mitjançant el model normalitzat que es pot obtenir a les dependències del Departament de Governació i Relacions Institucionals (Via Laietana 26, 08003 Barcelona), a la pàgina web del Departament de Governació i Relacions Institucionals http://www.gencat.cat/governacio i en la pàgina web de l’Oficina Virtual de Tràmits (http://www.gencat.cat/ovt).

A les sol·licituds de model normalitzat, s’hi ha d’adjuntar la documentació que preveu la base 5.

Article 5

5.1 La persona titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals és l’òrgan competent per resoldre aquesta convocatòria. El termini per resoldre la sol·licitud de subvenció serà de sis mesos a comptar de l’endemà de la finalització del període de presentació de sol·licituds. Si transcorregut aquest termini no s’ha dictat i notificat resolució expressa, les sol·licituds s’han d’entendre desestimades, d’acord amb el que preveu l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

5.2 El procediment de concessió d’aquestes subvencions és el de concurrència competitiva.

5.3 El règim de recursos contra la resolució de concessió de la subvenció es el que preveu la base 8.4.

Article 6

Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la publicació en el DOGC.

Disposició final

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les entitats poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació en el DOGC.

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria, les entitats poden interposar recurs de reposició davant la consellera de Governació i Relacions Institucionals, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació en el DOGC.

Barcelona, 12 d’abril de 2012

Joana Ortega i Alemany

Consellera de Governació i Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores que regeixen les subvencions adreçades a cases regionals i altres entitats regionals sense ànim de lucre

—1 Objecte

Les subvencions tenen com a objecte el desenvolupament d’activitats dutes a terme per les cases i altres entitats regionals sense ànim de lucre representatives d’altres comunitats autònomes amb seu social a Catalunya, destinades a la integració sociocultural dels seus membres en la societat catalana, i totes les activitats de foment, promoció i difusió de la llengua i cultura catalanes.

—2 Entitats regionals destinatàries

Poden ser destinatàries de les subvencions que regulen aquestes bases les cases regionals i entitats regionals sense ànim de lucre que representin una comunitat autònoma diferent de la catalana, tinguin la seu social a Catalunya i entre les seves finalitats consti el desenvolupament d’alguna de les activitats definides a l’objecte de la subvenció.

—3 Activitats i conceptes subvencionables

3.1 Es consideren activitats subvencionables les exposicions, les conferències, els seminaris, els actes d’intercanvi de cultures regionals, les mostres de productes típics, els tallers d’artesania, les activitats culturals, turístiques, artístiques i, en general, totes les que desenvolupin l’objecte que estableix la base 1.

3.2 Són despeses subvencionables les que responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada i es facin en l’àmbit temporal d’execució que preveu la convocatòria.

Les despeses de salaris de les persones subjectes a una relació laboral amb l’entitat beneficiària i les despeses corrents de funcionament de les entitats estan subvencionades quan tinguin una relació directa amb les activitats subvencionables.

No són subvencionables les despeses de manutenció ni els viatges individuals dels membres de l’entitat, i tampoc les atencions protocol·làries.

En cap cas no es consideren despesa subvencionable l’IRPF ni els impostos indirectes, com l’IVA, quan siguin susceptibles de recuperació o compensació, llevat que l’entitat beneficiària de la subvenció tingui la condició de consumidora final de l’IVA.

De la mateixa manera, s’exclouen de la subvenció les despeses derivades de la construcció i l’adquisició de béns immobles o les obres de conservació o millora que se’n facin, l’adquisició de maquinària, utillatge, mobiliari i equipaments nous, inclosos els equips informàtics, així com els treballs d’instal·lació i muntatge d’aquests equips.

3.3 L’entitat beneficiària de la subvenció pot subcontractar tercers fins a un percentatge que no excedeixi el 100% de l’import de les activitats subvencionades.

—4 Quantia de les subvencions

4.1 La dotació màxima de la convocatòria és la que estableix l’article 3 de la convocatòria.

4.2 L’import de les subvencions no pot ser en cap cas d’una quantia que aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR