RESOLUCIÓ CMC/1615/2008, de 22 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per afavorir l'explotació i difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Les Indústries Culturals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/1615/2008, de 22 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per afavorir l'explotació i difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format.

Atès l'acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en sessió de 30 d'abril de 2008, pel qual es van aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per afavorir l'explotació i difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format,

Resolc:

.1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 30 d'abril de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per afavorir l'explotació i difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format.

.2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 22 de maig de 2008

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

Acord

de 30 d'abril de 2008, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per afavorir l'explotació i difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format.

Amb aquestes bases es vol promoure el reconeixement derivat dels resultats de recaptació a Catalunya d'obres cinematogràfiques catalanes i el seu abast en el mercat nacional, i de les estratègies de promoció i publicitat emprades per a la seva projecció comercial. Es fomenta, així mateix, la difusió de continguts cinematogràfics de qualitat que responguin als requeriments del mercat internacional, mitjançant mesures que contribueixin a la seva integració en xarxes de distribució internacional i afavoreixin l'adaptació de la indústria cinematogràfica catalana a les noves tecnologies digitals i/o a qualsevol altra forma de manifestació comercial.

També es pretén contribuir a la difusió de les obres audiovisuals catalanes mitjançant la concessió de subvencions per a la participació i promoció de pel·lícules de producció catalana que hagin estat seleccionades en festivals i premis, així com promoure i incrementar la projecció i circulació d'obres cinematogràfiques de producció catalana.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir concessió de subvencions per afavorir l'explotació i difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format, que consten en l'annex d'aquest Acord.

Annex

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és afavorir l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions en gran format destinats als mercats nacionals i internacionals. Per assolir aquest objecte s'estableixen les modalitats de subvenció següents:

  1. Subvenció a l'explotació de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format.

  2. Subvenció a la promoció i publicitat de llargmetratges i produccions de gran format.

  3. Subvenció per la selecció en festivals, premis i mostres.

  4. Subvenció a la comercialització nacional i internacional de l'obra cinematogràfica.

  5. Subvenció a la distribució i a la utilització de nous mitjans de difusió.

  6. Subvenció a l'audiència obtinguda en l'estrena televisiva de l'obra cinematogràfica en el territori de Catalunya (emissió en obert).

    Als efectes d'aquestes bases, tindran la consideració de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format en versió original catalana aquells en que la llengua emprada de forma majoritària en la seva versió original de rodatge sigui el català, amb una presència mínima del 51% en el conjunt de diàlegs i narració.

    1.2 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres ajuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres entitats públiques o privades i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, sens perjudici del que es preveu a l'apartat següent.

    1.3 Les subvencions per la selecció en festivals i premis previstes a la base 4.3 no són compatibles amb altres ajuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals per a la mateixa finalitat.

    .2 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions aquelles empreses de producció cinematogràfica independents que estiguin inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

    S'entendrà per empresa de producció cinematogràfica independent aquella persona física o jurídica que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d'un editor de serveis de televisió; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d'un o diversos editors de serveis de televisió; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15%, per part d'un o diversos editors de serveis de televisió, i en els darrers tres exercicis fiscals no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a un mateix editor de serveis de televisió.

    Als efectes d'aquestes bases s'entén per editor de serveis de televisió la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial de la programació televisiva i que la transmeti o la faci transmetre a un tercer.

    Les empreses productores cinematogràfiques no independents inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya podran optar a les subvencions previstes en aquestes bases sempre que la totalitat dels llargmetratges cinematogràfics que produeixin siguin en règim de coproducció amb empreses coproductores independents, amb un percentatge màxim d'inversió del 60% del pressupost de cada pel·lícula.

    No podran ser destinatàries de les subvencions previstes en aquestes bases aquelles empreses productores cinematogràfiques la participació de les quals en el llargmetratge sigui financera.

    .3 Requisits

    Per poder optar a la subvenció s'hauran de complir els requisits següents:

  7. Haver obtingut el certificat de nacionalitat i la qualificació per edats.

  8. Aquelles empreses productores que optin a l'ajut de la convocatòria corresponent i no hagin iniciat el rodatge en el moment de la seva publicació, hauran de comunicar a l'Institut Català de les Indústries Culturals o al Ministeri de Cultura la data d'inici de rodatge en un termini no inferior als quinze dies previs i la fi de rodatge en un termini no superior als trenta dies posteriors.

  9. El llargmetratge cinematogràfic o producció de gran format han d'haver iniciat rodatge a partir de la publicació d'aquestes bases i haver-se estrenat abans de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds establert a la convocatòria corresponent .

  10. Que el llargmetratge s'hagi exhibit a la ciutat de Barcelona, en local habitualment d'estrena i amb una permanència en cartell de 7 dies, com a mínim, i en totes les sessions. El requisit de projecció en totes les sessions no serà d'aplicació en el cas de produccions de gran format.

  11. Disposar del reconeixement oficial de cost i inversió del productor del Ministeri de Cultura.

  12. En el cas de coproduccions cinematogràfiques amb empreses productores d'altres comunitats autònomes o internacionals, l'empresa o el conjunt de les empreses coproductores destinatàries només podran accedir a les subvencions previstes en aquestes bases quan tinguin una titularitat sobre el llargmetratge i una participació pressupostària total d'almenys el 50%. En el cas de llargmetratges amb un pressupost igual o superior a 3 milions d'euros els percentatges de titularitat i participació pressupostària hauran de ser com a mínim del 20%. En tots els casos, almenys el 50% del percentatge de participació pressupostària en la producció haurà de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR