RESOLUCIÓ CMC/73/2008, de 17 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/73/2008, de 17 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

Atès l'acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en sessió de 28 de novembre de 2007, pel qual es van aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

Resolc:

.1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord de 28 de novembre de 2007 del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

.2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 17 de gener de 2008

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

Acord

de 28 de novembre de 2007, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics que consten en l'annex d'aquest acord.

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen per objecte la concessió de subvencions per als curtmetratges cinematogràfics, qualificats per a la seva exhibició en sales cinematogràfiques en el període comprès entre el 17 de setembre de l'any anterior al de la publicació de la convocatòria corresponent i el 16 de setembre de l'any de publicació de l'esmentada convocatòria.

1.2 Aquestes subvencions són compatibles amb altres ajuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals i de qualsevol organisme públic o privat. En tot cas, l'import del conjunt d'ajuts no pot superar el cost total de l'activitat.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a les subvencions les empreses de producció cinematogràfica independents inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o empreses domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, així com els/les autors/es dels curtmetratges produïts per aquelles amb residència permanent a Catalunya. A aquests efectes s'entén per autors:

  1. El/la director/a, realitzador/a.

  2. L'/la autor/a del guió o la seva adaptació.

  3. Els/les autors/es de les composicions musicals, amb o sense lletra, creades especialment per a l'obra.

    S'entendrà per productor independent aquella persona física o jurídica que no sigui objecte d'influència dominant per part de les entitats de radiodifusió televisiva per raons de propietat, participació financera o de les normes que les regeixen. S'entendrà que existeix una influència dominant, directa o indirecta, per raons de propietat o participació financera, quan les entitats de televisió tinguin més del 50% del capital subscrit en l'empresa productora, disposin de la majoria dels vots corresponents a les participacions emeses per aquesta, o puguin designar més de la meitat dels òrgans d'administració o direcció.

    .3 Requisits

    Per poder optar a les subvencions s'han de complir els requisits següents:

  4. Aquelles empreses productores que optin a les subvencions previstes en aquestes bases i no hagin iniciat el rodatge en el moment de publicació de la convocatòria corresponent, han d'haver comunicat a l'Institut Català de les Indústries Culturals o al Ministeri de Cultura la data d'inici de rodatge en un termini no inferior als quinze dies previs i la fi de rodatge en un termini no superior als trenta dies posteriors.

  5. Haver obtingut el certificat de nacionalitat i la qualificació per edats.

  6. Un mínim del 75% de la despesa en la producció i la postproducció de la participació catalana en la pel·lícula haurà de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya.

  7. Haver lliurat a la Filmoteca de Catalunya una còpia en bon estat del curtmetratge, en format de 35 mm, o bé materials de preservació en suport 35 mm polièster i adjuntar una còpia en DVD. Aquests materials, que en el cas de la còpia en 35 mm en cap cas pot ser la còpia zero, no seran objecte de cap ús comercial i serviran per contribuir a assolir els objectius de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR