RESOLUCIÓ CLT/533/2012, de 15 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals de 29 de febrer de 2012, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a festivals, cicles o temporades de música que tinguin un interès estratègic per al sector musical.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en sessió de 29 de febrer de 2012, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a festivals, cicles o temporades de música que tinguin un interès estratègic per al sector musical,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 29 de febrer de 2012, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a festivals, cicles o temporades de música que tinguin un interès estratègic per al sector musical.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el/la conseller/a de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de març de 2012

Xavier Solà i Cabanas

President del Consell d’Administració

ACORD

de 29 de febrer de 2012, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a festivals, cicles o temporades de música que tinguin un interès estratègic per al sector musical.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D’acord amb l’article 7.2.i) dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

—1 Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions a festivals, cicles o temporades de música que tinguin un interès estratègic per al sector musical, que consten en l’annex d’aquest Acord.

—2 Derogar les bases publicades mitjançant la Resolució CLT/313/2011, de 31 de gener, per la qual es dóna publicitat a l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de desembre de 2010, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a festivals estratègics de música en viu.

Annex

Bases

—1 Objecte i incompatibilitats

  1. L’objecte d’aquesta línia de subvencions és donar suport a festivals, cicles o temporades de música que tinguin un interès estratègic per al sector musical, en les modalitats següents:

    1. Subvencions a festivals, cicles o temporades de música d’alta interès cultural. Les activitats s’han de realitzar entre l’1 d’octubre de l’any anterior al de la concessió de la subvenció i el 30 de setembre de l’any de concessió de la subvenció.

    2. Convenis triennals a festivals, cicles o temporades de música de gran impacte econòmic. Les activitats s’han de realitzar durant el període indicat a l’apartat anterior però en relació amb els tres anys de vigència del conveni.

  2. Per la modalitat a) només se subvenciona, com a màxim, un festival, cicle o temporada de cadascun dels gèneres musicals següents: cançó d’autor; jazz; música clàssica; música clàssica d’intèrprets i compositors catalans; música antiga; música folc i tradicional; música avançada i electrònica, i pop rock.

  3. Aquestes subvencions són incompatibles amb altres ajuts per al mateix projecte de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

  4. Aquestes subvencions són compatibles amb altres ajuts per al mateix projecte de la resta de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d’altres administracions públiques i entitats públiques o privades, sempre que aquests no superin el 20% del cost de l’activitat pel que fa a la modalitat b) del punt 1, i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

    —2 Destinataris/àries

  5. Poden optar a les subvencions les empreses de caràcter privat domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu amb establiment operatiu a Catalunya, així com les entitats privades sense afany de lucre domiciliades a Catalunya.

  6. Per a la modalitat a) de la base 1.1 també poden optar a les subvencions els ajuntaments i ens que en depenen, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic.

    —3 Requisits

  7. Per optar a les subvencions cal que l’empresa o entitat organitzadora compleixi el Codi de bones pràctiques en l’àmbit de la creació i de la interpretació musicals, disponible a través de l’adreça d’Internet www.gencat.cat/cultura/subvencionsicec i a la seu de l’Institut Català de les Empreses Culturals, rambla de Santa Mònica, 8, 2a planta, 08002 Barcelona.

  8. Per poder optar a la modalitat a) de la base 1.1 s’han de complir els requisits següents:

    1. El festival, cicle o temporada s’ha de dedicar exclusivament a alguna de les categories esmentades a la base 1.2.

    2. El festival, cicle o temporada ha d’oferir un mínim de 12 concerts

    3. Les formacions musicals majoritàriament compostes per intèrprets residents a Catalunya han de representar, com a mínim, el 20% del pressupost de contractació de l’activitat o bé un mínim del 25% del total de les actuacions.

    4. El 80% dels concerts, com a mínim, ha de ser d’entrades de pagament.

  9. Per poder optar a la modalitat b) de la base 1.1 s’han de complir els requisits següents:

    1. El festival, cicle o temporada ha de tenir un pressupost anual mínim d’1.000.000,00 d’euros.

    2. La programació ha d’oferir un mínim de 20 concerts cada anualitat.

    3. Les formacions musicals majoritàriament compostes per intèrprets residents a Catalunya han de representar, com a mínim, el 20% del pressupost de contractació de l’activitat o el 25% del total de les actuacions.

    4. Els concerts han de tenir entrades de pagament.

    —4 Despesa subvencionable

  10. Es consideren despeses subvencionables les que de manera indubtable responguin a la naturalesa de l’activitat subvencionada, resultin estrictament necessàries i es realitzin en el termini establert a la base 1. En cap cas el cost d’adquisició de les despeses subvencionables pot ser superior al valor de mercat.

  11. L’IVA es considera despesa subvencionable en la part que la persona beneficiària no pugui deduir-se.

  12. Es poden imputar costos generals o indirectes a l’activitat subvencionada en la part que raonablement correspongui d’acord amb els principis i les normes de comptabilitat generalment admeses i, en tot cas, en la mesura que aquests costos corresponguin al període en què efectivament es du a terme l’activitat.

  13. La despesa derivada de la contractació dels serveis d’auditoria per elaborar el compte justificatiu amb informe d’auditor que preveu la base 13 es considera despesa subvencionable fins a un màxim de 3.000,00 euros.

    —5 Quantia

    La quantia de les subvencions es determina en funció de les disponibilitats pressupostàries, el cost del projecte i la puntuació derivada de l’aplicació dels criteris de valoració, amb els següents límits:

    1. Per a la modalitat a) de la base 1.1, un màxim del 50% sobre el pressupost presentat.

    2. Per a la modalitat b) de la base 1.1, un màxim del 15% del pressupost presentat, amb un ajut màxim de 165.000,00 euros anuals.

    —6 Documentació

    S’ha de presentar una sol·licitud d’acord amb un formulari normalitzat, a què s’ha d’adjuntar la documentació següent:

  14. Documentació administrativa:

    1. Còpia compulsada del document d’identitat personal, en el cas de persones físiques. No cal aportar aquest document si s’autoritza l’òrgan gestor per consultar les dades corresponents. Aquesta autorització s’inclou en el formulari de sol·licitud normalitzat.

    2. Quan s’actuï en nom d’altri:

    b.1) Còpia compulsada del document d’identitat de la persona signant de la sol·licitud. No cal aportar aquest document si aquesta persona autoritza l’Institut Català de les Empreses Culturals per consultar les dades d’identitat. Aquesta autorització s’inclou en el formulari de sol·licitud normalitzat.

    b.2) Còpia compulsada de la documentació acreditativa de la representació amb què actua, si no s’ha d’inscriure en un registre.

    No cal aportar els documents indicats en les lletres a) i b) en cas que la persona sol·licitant ja els hagi presentat anteriorment a l’Administració de la Generalitat o a l’Institut Català de les Empreses...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR