RESOLUCIÓ CMC/1616/2008, de 23 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases de règim transitori que han de regir la concessió de subvencions per a l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format i per a la producció en versió original catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Les Indústries Culturals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/1616/2008, de 23 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases de règim transitori que han de regir la concessió de subvencions per a l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format i per a la producció en versió original catalana.

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en la sessió de 30 d'abril de 2008, pel qual es van aprovar les bases de règim transitori que han de regir la concessió de subvencions per a l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format i per a la producció en versió original catalana,

Resolc:

.1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 30 d'abril de 2008, pel qual s'aproven les bases de règim transitori que han de regir la concessió de subvencions per a l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format i per a la producció en versió original catalana.

.2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes a comptar de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de maig de 2008

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

ACORD

de 30 d'abril de 2008, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases de règim transitori que han de regir la concessió de subvencions per a l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format i per a la producció en versió original catalana

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases de règim transitori que han de regir la concessió de subvencions per a l'explotació i la difusió de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format i per a la producció en versió original catalana, que consten a l'annex d'aquest Acord.

Annex

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquestes bases és la concessió de subvencions per a l'explotació cinematogràfica, la inversió realitzada en promoció i publicitat i la producció i difusió en versió original catalana de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format que s'hagin estrenat a partir de l'1 de novembre del segon any anterior al de la publicació de la convocatòria corresponent i fins al termini màxim de presentació de sol·licituds establert en la convocatòria esmentada, que no hagin rebut amb anterioritat una subvenció de l'Institut Català de les Indústries Culturals pels mateixos conceptes.

Als efectes d'aquestes bases, tindran la consideració de llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format en versió original catalana aquells en què la llengua emprada de forma majoritària en la seva versió original de rodatge sigui el català, en el conjunt del còmput de diàlegs i narració, atenent la concepció artística original del director.

1.2 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres ajuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, i del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres entitats públiques o privades i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, sens perjudici del que preveu l'apartat següent.

1.3 No poden optar a les subvencions per a l'explotació cinematogràfica aquells llargmetratges cinematogràfics i produccions de gran format que anteriorment hagin rebut una subvenció de l'Institut Català de les Indústries Culturals per a la producció de llargmetratges cinematogràfics que siguin l'òpera prima o el segon llargmetratge d'un nou realitzador.

.2 Destinataris

Poden optar a les subvencions les empreses de producció cinematogràfica independents que estiguin inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

S'entendrà per empresa de producció cinematogràfica independent aquella persona física o jurídica que no sigui objecte d'influència dominant per part de les entitats de radiodifusió televisiva per raons de propietat, participació financera o de les normes que les regeixen.

S'entendrà que hi ha una influència dominant, directa o indirecta, per raons de propietat o participació financera, quan les entitats de televisió tinguin més del 50% del capital subscrit a l'empresa productora, disposin de la majoria dels vots corresponents a les participacions emeses per aquesta, o puguin designar més de la meitat dels òrgans d'administració o direcció.

.3 Requisits

Per poder optar a la subvenció s'hauran de complir els requisits següents:

  1. Haver obtingut el certificat de nacionalitat i la qualificació per edats.

  2. El llargmetratge cinematogràfic o producció de gran format ha d'haver iniciat el rodatge abans de la publicació d'aquestes bases.

  3. Que el llargmetratge s'hagi exhibit a la ciutat de Barcelona, en un local habitualment d'estrena i amb una permanència en cartell de set dies, com a mínim, i en totes les sessions. El requisit de projecció en totes les sessions no serà d'aplicació en el cas de produccions de gran format.

  4. En el cas de llargmetratges que optin a la subvenció a la producció i difusió en versió original catalana que estableix la base 4.3, caldrà, a més, que el llargmetratge s'hagi exhibit almenys a cinc poblacions de Catalunya, que sumin un total de 100 projeccions. Per al cas de llargmetratges documentals, s'haurà d'haver exhibit almenys a dues poblacions de Catalunya i amb un mínim de 80 sessions. No computaran les sessions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR