RESOLUCIÓ CMC/187/2010, de 28 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Les Indústries Culturals
Rango de LeyResolució

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

CMC/187/2010, de 28 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals.

Atès l'acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en sessió de 28 d'octubre de 2009, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals,

Resolc:

.1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 28 d'octubre de 2009, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals.

.2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 de gener de 2010

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

Acord

de 28 d'octubre de 2009, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals.

L'Institut Català de les Indústries Culturals té entre els seus objectius el de fomentar el desenvolupament de les indústries de la cultura, ajudar a la seva implantació i donar suport a les iniciatives empresarials de producció, promoció, distribució i comercialització de productes culturals a l'àmbit territorial català, tant pel que respecte al seu consum interior i estatal com pel que fa a la seva exportació, difusió i promoció en circuits internacionals.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió la concessió d'ajuts, en les modalitats d'aportacions reintegrables i subvencions, a projectes culturals, que consten en els annexos 1 i 2 d'aquest Acord.

Annex 1

Bases

.1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L'objecte d'aquestes bases és la concessió d'ajuts a projectes culturals dels àmbits de les arts escèniques, de les arts visuals, del món editorial i de la premsa escrita, del multimèdia, del discogràfic i musical, que tinguin una temporalitat definida, que siguin econòmicament identificables i diferenciables dins l'activitat de l'empresa, i adreçats a la producció i/o distribució i/o comercialització de béns de consum cultural, amb les següents modalitats:

  1. Aportació reintegrable.

  2. Subvenció.

    1.2 Les empreses poden sol·licitar acollir-se només a la modalitat a) o a les dues modalitats per al mateix projecte, però no poden sol·licitar acollir-se únicament a la modalitat b).

    1.3 Respecte a la modalitat d'aportació reintegrable, aquesta s'ha de reintegrar al 100% del seu import, i no merita interessos. Respecte a la modalitat de subvenció, aquesta s'ha de retornar en funció dels ingressos obtinguts per l'explotació de l'activitat o producte cultural subvencionat en virtut de la base 10, sens perjudici de les causes de revocació previstes en la base 20.

    1.4 Queden exclosos d'aquestes bases els projectes que tinguin per objecte l'adquisició, construcció, rehabilitació o millora de béns inventariables, i els projectes que tinguin per objecte la producció audiovisual.

    1.5 Les aportacions reintegrables i les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases no són compatibles amb altres ajuts per al mateix concepte del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, de l'Institut Català de les Indústries Culturals, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya o de qualsevol de les entitats adscrites a l'esmentat Departament.

    1.6 Les aportacions reintegrables i les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres ajuts per igual concepte de la resta de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres administracions públiques i entitats públiques o privades, i amb altres ingressos o recursos.

    1.7 Respecte d'aportacions reintegrables obtingudes anteriorment de l'Institut Català de les Indústries Culturals, si no s'està al corrent de les obligacions derivades dels convenis respectius, l'Institut Català de les Indústries Culturals exigirà el reintegrament d'aquelles. D'acord amb l'article 13.2.g) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, les persones o entitats que no estiguin al corrent del pagament d'obligacions per reintegrament d'ajuts no poden obtenir la condició de beneficiària d'altres ajuts.

    1.8 La despesa del projecte s'ha de realitzar en el període comprès entre l'any anterior al de publicació de la convocatòria i els mesos de gener i febrer de l'any posterior al de publicació de la convocatòria, sens perjudici del que estableix la base 4.1.c).

    1.9 L'execució de l'activitat pot ser subcontractada, en els termes establerts en l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i en l'article 68 del Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. En qualsevol cas, les contractistes han de tenir una solvència, experiència i capacitat tècnica similar o superior a la de l'entitat beneficiària de la subvenció.

    .2 Destinataris

    2.1 Poden presentar sol·licituds les empreses persones físiques o jurídiques que tinguin com a objecte la realització d'activitats de producció, distribució i/o comercialització de béns de consum cultural en els àmbits descrits a la base 1.1, i que compleixin els requisits que estableix la base 3.

    També poden presentar sol·licituds les agrupacions d'empreses que es constitueixin en unions temporals d'empreses (UTE), d'acord amb la Llei de l'Estat 18/1982, de 26 de maig, sobre règim fiscal d'agrupacions i unions temporals d'empreses i de les societats de desenvolupament industrial regional, que compleixin els requisits esmentats en el paràgraf anterior, i s'ha de fer constar expressament tant en la sol·licitud com en la resolució de concessió, els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'UTE, així com l'import d'ajut a aplicar a cadascun d'aquests, que tindran la consideració de beneficiaris. No és necessari formalitzar l'UTE, a través d'escriptura pública, fins que s'hagi concedit l'ajut. Les empreses que formen l'UTE responen solidàriament del compliment de l'obligació de reintegrament en relació amb les activitats recolzades que s'haguessin compromès a realitzar. S'ha de nomenar una persona representant, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiari, corresponent a l'UTE. No es pot dissoldre l'UTE fins que no hagi transcorregut els terminis de prescripció previstos en l'article 100.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre) i l'article 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    2.2 No són destinatàries de les aportacions reintegrables ni de les subvencions regulades en aquestes bases les associacions, les fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, així com les administracions públiques i ens que en depenen.

    .3 Requisits

    3.1 Requisits dels sol·licitants.

    Per poder ser beneficiàries dels ajuts, les empreses sol·licitants han de complir els requisits següents:

  3. Estar domiciliades a Catalunya, o estar domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

  4. Posseir solvència econòmica i tècnica contrastada.

  5. Tenir una antiguitat mínima en la seva activitat de 2 anys i/o poder demostrar que els professionals de l'empresa vinculats al projecte, tenen una antiguitat mínima en activitats similars del mateix temps.

  6. Participar a risc en el projecte objecte de l'ajut.

    3.2 Requisits dels projectes.

    Els projectes presentats han de complir els requisits següents:

  7. El projecte ha de comptar amb un pla de distribució, comercialització i/o exhibició.

  8. Establir el moment de llançament comercial .entenent-se com a tal la data en què el bé de consum cultural comenci la seva comercialització i/o explotació., tenint en compte que el llançament ha de produir-se entre el segon i el sisè mes posterior a la presentació de la sol·licitud de l'ajut.

    No obstant, aquest requisit no serà d'aplicació en els casos següents:

    Projectes amb llançament comercial entre l'1 de març de l'any de publicació de la convocatòria i els dos mesos posteriors a la data de la publicació de la convocatòria.

    Projectes de cicles i/o temporades musicals que es duguin a terme entre l'any anterior al de publicació de la convocatòria i el de publicació de la convocatòria.

    En qualsevol cas, no s'acceptaran projectes amb data de llançament més enllà de l'últim dia hàbil del mes de febrer de l'any posterior al de publicació de la convocatòria.

    .4 Quantia dels ajuts

    4.1 El pressupost acceptat del projecte és el resultat de restar del pressupost presentat per l'empresa les despeses següents:

  9. Les despeses generals o d'estructura de l'empresa que superin el 10% del cost del projecte. En qualsevol cas no es considerarà cap despesa general en aquells projectes d'empreses que hagin estat beneficiàries de subvenció de l'Institut Català de les Indústries Culturals mitjançant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR