DECRET 187/1984, de 28 de juny, de creació del Consell Català Penitenciari, dependent del Departament de Justícia. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 461, p. 2437, de 17.8.1984).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

El Decret 271/1983, de 23 de juny (D.O.G.C. de 20 de juliol) creava, dins l'estructura orgànica del Departament de Justícia, la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació.

Posteriorment, i en Decret 489/1983, es reestructura la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació es concreten les seves funcions i serveis i es creen les corresponents Seccions.

L'article 25.2 de la Constitució Espanyola estableix, com a finalitat primordial de les penes privatives de llibertat, i, conseqüentment, dels establiments penitenciaris, la reeducació i la reinserció socials dels condemnats.

Vista la conveniència, per al compliment d'aquest mandat constitucional, de transcendir el camp limitat del món penitenciari i donar entrada a organismes i institucions, tant públiques com privades, que en raó de les seves competències, dedicació o finalitat puguin cooperar a l'assoliment d'aquests objectius;

És per això que, a proposta del Conseller de Justícia i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Crear el Consell Català Penitenciari,

dependent del Departament de Justícia, com a organisme assessor i consultiu per a tot allò que fa referència a la política penitenciària i de rehabilitació, reeducació i reinserció social dels penats i alliberats.

Article segon

- Al Consell Català Penitenciari, li

corresponen les funcions d'assessorament, dictamen, informe i proposta en totes les matèries directament relacionades amb les Institucions Penitenciàries i llurs finalitats.

Article tercer

- El Consell Català Penitenciari estarà

integrat pels membres següents: President: Hble. Sr. Conseller de Justícia. Vice-president: Dtor. Gral. de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació. Vocals: Dtor. Gral. de Protecció i Tutela de Menors. Un representant, a nivell de Director General o assimilat, de cadascun dels Departaments de Governació, Ensenyament, Sanitat, Treball i Cultura, designat pel Conseller respectiu. El titular d'un Jutjat de Vigilància, designat pel Consell General del Poder Judicial. Un representant del Ministeri Fiscal, designat pel Fiscal Cap de l'Audiència Territorial de Barcelona. Dos representants dels Municipis de Catalunya designats per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. Un...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR