RESOLUCIÓ CMC/2150/2008, de 30 de juny, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 28 de maig de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, per tal de promoure la reescriptura i millora de guions audiovisuals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Les Indústries Culturals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/2150/2008, de 30 de juny, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 28 de maig de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, per tal de promoure la reescriptura i millora de guions audiovisuals.

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en la sessió de 28 de maig de 2008, pel qual es van aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions, per tal de promoure la reescriptura i millora de guions audiovisuals,

Resolc:

.1 Que es publiqui integrament al DOGC l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals de 28 de maig de 2008, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, per tal de promoure la reescriptura i millora de guions audiovisuals.

.2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes des de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 30 de juny de 2008

Lluís Noguera i Jordana

President del Consell d'Administració

ACORD

de 28 de maig de 2008, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, per tal de promoure la reescriptura i millora de guions audiovisuals.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Aquestes bases de subvenció tenen per objectiu incidir ens els projectes audiovisuals en les seves fases inicials per tal d'assolir productes industrialment viables i comercialment potents en els mercats nacionals i internacionals. Aquest ajut en cap cas substitueix la remuneració del productor al guionista per l'escriptura del guió i pretén consolidar la professió de guionista en el procés industrial de la producció cinematogràfica. De la mateixa manera, les bases reguladores vetllaran per la correcta aplicació i el compliment de la normativa vigent sobre els drets d'autor i la propietat intel·lectual.

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions, per tal de promoure la reescriptura i millora de guions audiovisuals que consten a l'annex.

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és promoure la reescriptura i millora de guions per tal d'assolir llargmetratges de ficció (televisiu o cinematogràfic) sòlids i de qualitat.

El projecte de reescriptura i millora del guió ha d'estar finalitzat abans de l'últim dia hàbil del mes d'octubre de l'any posterior al de la publicació de la convocatòria corresponent.

1.2 No són objecte d'aquestes bases els guions en fase d'ideació, sinopsi, tractament o escaleta.

1.3 Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres ajuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres entitats públiques o privades i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat.

.2 Destinataris/àries

Podran optar a les subvencions aquelles empreses de producció cinematogràfica independents que estiguin inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

S'entendrà per empresa de producció cinematogràfica independent aquella persona física o jurídica que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d'un editor de serveis de televisió; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d'un o diversos editors de serveis de televisió; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15%, per part d'un o diversos editors de serveis de televisió, i en els darrers tres exercicis fiscals no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a un mateix editor de serveis de televisió.

Als efectes d'aquestes bases s'entén per editor de serveis de televisió la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial de la programació televisiva i que la transmeti o la faci transmetre a un tercer.

Les empreses productores cinematogràfiques no independents inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, podran optar a les subvencions descrites en aquestes bases sempre que la totalitat dels llargmetratges cinematogràfics que produeixin siguin en règim de coproducció amb empreses coproductores independents, amb un percentatge màxim d'inversió del 60% del pressupost de cada pel·lícula.

.3 Requisits

  1. Els/les guionistes hauran de ser residents o nascuts/des a Catalunya.

  2. Haver signat un contracte amb un/una guionista/es per a l'escriptura del guió.

  3. Comptar com a mínim amb una primera versió del guió, i amb una proposta de millora d'aquest.

  4. En el cas de guions que siguin adaptacions d'obres literàries, acreditar que es compta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR