DECRET 194/1990, de 30 de juliol, pel qual es desplega la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona i es refonen i deroguen íntegrament el Decret 267/1989, de 25 d'octubre, i el Decret 19/1990, de 23 de gener.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

D'acord amb el que estableix l'article 7.2 de la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona, aquest Decret preveu el desplegament del Consell Nacional de Dones de Catalunya, mitjançant la definició dels criteris de constitució i de les formes de participació.

La configuració del Consell Nacional de Dones de Catalunya com a l'òrgan consultiu de l'Institut Català de la Dona implica la integració a la realitat institucional de les representacions de les entitats catalanes que treballen en programes a favor de la igualtat d'oportunitats de la dona.

La posada en marxa del Consell Nacional de Dones de Catalunya en el si de l'Institut Català de la Dona requereix l'adaptació de l'estructura interna d'aquesta entitat a l'existència i el funcionament d'aquest òrgan de participació. És per això que aquest Decret estableix, també, una nova organització interna de l'Institut esmentat.

El Decret 267/1989, de 25 d'octubre, i el Decret 19/1990, de 23 de gener, que ara es deroguen, ja incloïen el desplegament parcial de la Llei esmentada, però, malgrat això, es considera convenient en l'actualitat fer un desplegament total de la Llei i, alhora, aprofitar l'ocasió per introduir mesures d'adequació d'organització.

En conseqüència, atès el que disposen els articles 5, 6 i 7 i la disposició final 1 de la Llei 11/1989, de 10 de juliol, de creació de l'Institut Català de la Dona, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

1.1 L'Institut Català de la Dona, d'acord amb el que estableix la Llei 11/1989, de 10 de juliol, que el crea, és un organisme autònom de la Generalitat de Catalunya, de caràcter administratiu, que es regeix per la Llei esmentada i les normes que la despleguen i per la legislació general sobre entitats autònomes que li sigui aplicable. 1.2 L'Institut Català de la Dona està adscrit al Departament de la Presidència.

Article 2

2.1 El Consell Nacional de les Dones de Catalunya és l'òrgan consultiu de l'Institut Català de la Dona. 2.2 El Consell Nacional de Dones de Catalunya reuneix les representacions de les entitats que treballen específicament en activitats a favor de la igualtat de la dona, integrant-les a la realitat institucional, facilitant la seva participació activa i fent més àgil la comunicació entre l'Institut Català de la Dona i la societat civil catalana.

Article 3

Seran membres del Consell Nacional de Dones de Catalunya les entitats i les associacions legalment constituïdes que ho sol·licitin i que reuneixin els requisits següents:

  1. Acreditar un nombre mínim de 300 associats.

  2. Acreditar un mínim de dos anys d'activitats continuades de qualsevol mena relacionades amb la igualtat de la dona.

Article 4

Seran membres del Consell Nacional de Dones de Catalunya els consells de dones a nivell comarcal, municipal i de districte que es constitueixen.

Article 5

L'estructura d'organització del Consell Nacional de Dones de Catalunya es compon de les instàncies següents: Ple. Mesa.

Article 6

Seran membres del Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya:

  1. Un únic representant per cadascuna de les entitats i associacions membres del Consell.

  2. Un únic representant per cadascun dels consells de dones a nivell territorial que s'hagin constituït.

Article 7

7.1 Cada entitat o associació membre del Consell Nacional de Dones de Catalunya elegirà segons els seus estatuts el seu representant al Ple del Consell, i també el seu suplent. 7.2 El suplent assistirà al Ple del Consell quan justifiqui per escrit la impossibilitat d'assistir del representant designat.

Article 8

Cada consell de dones a nivell comarcal, municipal i de districte tindrà un únic representant al Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya, i també un suplent.

Article 9

El Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya, el presidirà el president de l'Institut Català de la Dona que, en cas d'abscència, serà substituit pel vice-president de l'Institut Català de la Dona.

Article 10

El Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya es reunirà com a mínim un cop cada any i quan ho consideri convenient el president de l'Institut Català de la Dona.

Article 11

Les funcions del Ple del Consell Nacional de Dones de Catalunya són les següents:

  1. Escollir els components electius de la Mesa.

  2. Debatre i informar sobre el pla anual d'activitats de l'Institut Català de la Dona presentat pel seu director executiu.

  3. Debatre i aprovar l'informe anual del president de l'Institut Català de la Dona sobre l'estat i les perspectives de la situació actual de la igualtat d'oportunitats per a les dones a Catalunya.

  4. Elaborar informes sobre les mesures relacionades amb la igualtat de la dona a petició del Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya o de la Junta de Govern de l'Institut Català de la Dona.

  5. Aprovar el reglament de funcionament del Consell Nacional de Dones de Catalunya, que regularà tot el que no preveu aquest Decret.

Article 12

El Consell Nacional de Dones de Catalunya comptarà amb una Mesa que es compondrà d'una presidència, dues vice-presidències, dues secretàries i dues vocalies.

Article 13

13.1 El president de l'Institut Català de la Dona convoca i presideix les reunions de la Mesa del Consell, la qual cosa podrà delegar en el vice-president de l'Institut Català de la Dona. La Mesa del Consell Nacional de Dones de Catalunya es reunirà com a mínim un cop cada trimestre. 13.2 El director executiu de l'Institut Català de la Dona ocuparà la vice-presidència primera de la Mesa del Consell i assistirà el president en les seves funcions.

Article 14

14.1 La resta de components de la Mesa seran membres del Ple. Els membres de la Mesa ho seran a títol personal. 14.2 No es podran exercir simultàniament dos o més càrrecs de la Mesa. La duració del mandat serà de quatre anys i serà possible la reelecció sense cap límit. 14.3 La pèrdua de la condició de representant al Ple comporta el cessament automàtic com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR