RESOLUCIÓ CLT/36/2012, de 4 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies, empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de les Empreses Culturals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CLT/36/2012, de 4 de gener, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies, empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia.

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en sessió de 30 de novembre de 2011, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies i empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals adoptat en sessió de 30 de novembre de 2011, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies i empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller/a de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 4 de gener de 2012

Xavier Solà i Cabanas

President del Consell d'Administració

Acord

de 30 de novembre de 2011, del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Indústries Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions, mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies, empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Indústries Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions, mitjançant convenis triennals de col·laboració amb companyies, empreses de producció teatral i de circ i empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia, que consten en l'annex d'aquest Acord.

Annex

Bases

—1 Objecte i incompatibilitats

  1. L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a l'activitat teatral de caràcter professional mitjançant convenis triennals de col·laboració en les modalitats següents:

    1. Convenis triennals de col·laboració amb companyies de teatre i de circ, per a la producció i explotació d'espectacles.

    2. Convenis triennals de col·laboració amb empreses de producció teatral i de circ, per a la producció, explotació i distribució d'espectacles.

    3. Convenis triennals de col·laboració amb empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia, per a la programació i producció d'espectacles.

  2. Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases no són compatibles amb les subvencions de l'Institut Català de les Indústries Culturals a produccions de teatre i de circ per a un muntatge en concret, amb les subvencions de l'Institut Català de les Indústries Culturals per col·laborar amb sales privades de teatre per a la programació o explotació d'activitats teatrals i de circ de caràcter professional, ni amb altres ajuts per al mateix concepte d'aquest Institut i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents.

  3. Les subvencions que es concedeixen d'acord amb aquestes bases són compatibles amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos pel mateix concepte de la resta de la Generalitat de Catalunya i organismes dependents, així com d'altres administracions públiques i entitats públiques o privades, sens perjudici del que preveu la base 15.

    —2 Destinataris/àries

  4. Per a la modalitat a) de la base 1.1 (Companyies de teatre):

    Hi poden optar les companyies professionals de teatre, constituïdes com a empreses domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, que acreditin una trajectòria artística consolidada i que hagin mantingut continuadament la seva activitat, com a mínim durant les tres temporades anteriors a la de l'any de concessió de la subvenció.

  5. Per a la modalitat b) de la base 1.1 (Empreses de producció teatral):

    Hi poden optar les empreses de producció teatral, domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya, que hagin mantingut continuadament la seva activitat, com a mínim durant les 3 últimes temporades.

  6. Per a la modalitat c) de la base 1.1 (Empreses gestores de sales de teatre amb producció pròpia):

    Hi poden optar les empreses domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, amb establiment permanent a Catalunya, que gestionin la programació de sales de teatre ubicades a Catalunya, que tinguin producció pròpia, i que hagin mantingut continuadament la seva activitat professional com a mínim durant les 3 últimes temporades.

  7. Als efectes d'aquestes bases, s'entén per temporada el període comprés entre l'1 de setembre i el 31 d'agost següent.

  8. No poden optar a aquestes subvencions les entitats sense finalitat de lucre.

    —3 Requisits

  9. Per a la modalitat a) de la base 1.1 (Companyies de teatre):

    1.1 Les empreses sol·licitants han d'haver complert els requisits següents durant les tres temporades anteriors a la de l'any de concessió de la subvenció:

    1. Haver produït un mínim d'un espectacle per temporada, tret d'aquells casos en que l'explotació d'un espectacle hagués estat més llarga d'un any.

    2. Haver realitzat un mínim de 100 representacions per temporada si la companyia ha fet programació regular a la ciutat de Barcelona, o bé un mínim de 60 representacions si no ha estat així.

    3. Haver realitzat, cada temporada, un mínim de 20 representacions a Catalunya.

      1.2 En el cas que es concedeixi la subvenció, les companyies s'han de comprometre a complir els següents requisits durant la vigència del conveni:

    4. Produir o coproduir, en un percentatge superior al 50%, un mínim de 2 espectacles en el període de vigència del conveni, tret d'aquells casos en què mantinguin en explotació una cartera de produccions anteriors. En aquest cas, hauran de fer com a mínim una producció.

    5. Realitzar un mínim de 165 representacions en el període de vigència del conveni. A aquest efecte, les representacions fetes a Catalunya computaran com a 1 representació, a excepció de les realitzades a la ciutat de Barcelona que ho faran com a 0'6 representacions, les fetes a la resta de l'estat espanyol com a 1,5 representacions i les fetes fora de l'estat espanyol com a 2 representacions.

    6. Del total de la seva activitat durant aquest període, almenys 40 representacions s'hauran d'haver fet a Catalunya, tenint en compte que cada temporada s'hi hauran de realitzar algunes representacions.

    7. En les seves representacions a Catalunya la llengua de representació ha de ser el català, tret que es tracti de textos de la literatura universal representats en la seva llengua original.

    8. Mantenir els pressupostos previstos per a les dues darreres temporades, amb una desviació màxima del 20% respecte dels pressupostos presentats amb la sol·licitud.

    9. Invertir en despeses de producció un mínim del 40% del total de la subvenció concedida durant aquest període.

    10. Assegurar el cofinançament (recursos propis o aportacions de terceres persones) de, com a mínim, el 50% del seu projecte de cada temporada.

  10. Per a la modalitat b) de la base 1.1 (Empreses de producció teatral):

    2.1 Les empreses sol·licitants hauran d'haver complert els requisits durant les tres temporades anteriors a la de l'any de concessió de la subvenció:

    1. Haver produït o coproduït en un percentatge del 50%, com a mínim, 2 espectacles per temporada.

    2. Haver realitzat un mínim de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR