ORDRE SLT/20/2009, de 26 de gener, per la qual s'aprova el programa d'actuacions del Servei Català de la Salut per a la coordinació de les diferents xarxes assistencials en relació amb el tractament de determinats tipus de pacients durant l'hivern 2008-2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

ORDRE

SLT/20/2009, de 26 de gener, per la qual s'aprova el programa d'actuacions del Servei Català de la Salut per a la coordinació de les diferents xarxes assistencials en relació amb el tractament de determinats tipus de pacients durant l'hivern 2008-2009.

El Servei Català de la Salut té com a finalitat, entre altres, la coordinació de tot el dispositiu sanitari públic i de cobertura pública i la millor utilització dels recursos disponibles.

En aquest sentit, mitjançant l'Ordre de 25 de novembre de 1999 (DOGC núm. 3038, de 20.12.1999), es va establir el Pla integral d'urgències de Catalunya, com a instrument d'informació, estudi i proposta per a la planificació, l'ordenació, la programació, l'avaluació i el control de les activitats relatives a l'atenció sanitària de les urgències i les emergències mèdiques en l'àmbit del sistema sanitari públic i de cobertura pública de Catalunya, com també de coordinació dels serveis i dispositius sanitaris implicats en la provisió d'aquesta atenció.

Durant els mesos d'hivern, determinats col·lectius de pacients (per la seva edat, pel fet de patir llarga malaltia o malaltia avançada incurable) generen una demanda sanitària que requereix una resposta específica i coordinada amb els dispositius assistencials que presten serveis d'atenció sociosanitària per compte del Servei Català de la Salut, els quals configuren la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d'utilització pública de Catalunya, creada pel Decret 242/1999, de 31 d'agost (DOGC núm. 2973, de 13.9.1999).

Aquesta situació ha palesat la conveniència d'aprovar un conjunt d'actuacions del Servei Català de la Salut que permetin l'ampliació dels horaris els dies laborables i l'obertura els caps de setmana i festius dels programes d'atenció domiciliària (PADES); l'establiment d'un pla d'altes sociosanitàries d'hivern, d'un pla de valoració i tractament de persones fràgils amb complexitat i d'un pla d'altes d'hivern per a persones amb malaltia subaguda.

D'altra banda, l'Ordre del Departament de la Presidència de 15 de maig de 1991 (DOGC núm. 1452, de 7.6.1991) enumera i defineix les activitats incloses en l'àmbit de l'assistència sociosanitària que poden ser objecte de contractes o convenis amb les entitats titulars dels centres, serveis i establiments sociosanitaris, per la qual cosa és necessària una norma que permeti la contractació de la precitada activitat de suport.

Per tot això, en ús de les facultats que em...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR