ORDRE CLT/59/2012, de 22 de febrer, del Cens d'entitats de foment de la llengua catalana.

Fecha de Entrada en Vigor 5 de Abril de 2012
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

L’article 1 de la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives, va establir una deducció, a aplicar en l’impost sobre la renda de les persones físiques, per donatius a favor de fundacions o associacions que tinguin per finalitat el foment de la llengua catalana i que figurin en el cens d’aquestes entitats que elabora el Departament de Cultura.

La disposició addicional tercera de la Llei 21/2001 va preveure que el Departament de Cultura havia d’elaborar en el termini de sis mesos el cens d’entitats a què es refereix l’article 1, el qual havia de ser objecte d’actualització anual. A fi de complir aquest mandat de la Llei es va publicar l’Ordre CLT/82/2002, de 15 de març, sobre el Cens d’entitats que tenen per finalitat el foment de la llengua catalana.

Posteriorment la deducció esmentada ha estat prevista a l’article 14 de la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres, modificat per l’article 32 de la Llei 16/2008, del 23 de desembre, de mesures fiscals i financeres. Aquest precepte disposa que el cens l’elabora el departament competent en matèria de política lingüística.

Ara es creu oportú regular de nou el Cens esmentat a fi d’introduir-hi aquelles modificacions que l’experiència acumulada en els anys de funcionament aconsella de fer. Així, s’amplia la manera d’acreditar com es duen a terme activitats de foment de la llengua catalana; s’eximeix les entitats de presentar documentació que estigui en poder de l’Administració de la Generalitat o documentació a què pugui tenir accés; es preveu expressament el tràmit d’audiència en el procediment d’inclusió en el Cens, si es denega la seva inclusió, així com en el procediment d’exclusió i, finalment, s’elimina la publicitat del Cens mitjançant suport paper.

D’acord amb l’article 3.8 del Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, correspon al Departament de Cultura la promoció i foment de la llengua catalana.

Per tot això, d’acord amb l’article 12.d) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i l’article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Objecte

  1. L’objecte d’aquesta Ordre és regular el procediment d’elaboració i actualització del Cens d’entitats que tenen per finalitat el foment de la llengua catalana previst a l’article 14 de la Llei 21/2005, de 29 de desembre, de mesures financeres.

  2. S’entén per foment de la llengua catalana la realització d’activitats que promouen les actituds positives envers el català o tendeixen a incrementar-ne el coneixement o l’ús entre la població en general o en col·lectius...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR