ORDRE ARP/274/2002, de 17 de juliol, per la qual es regula el procediment per a la concessió dels ajuts per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/274/2002, de 17 de juliol, per la qual es regula el procediment per a la concessió dels ajuts per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars.

L'Ordre d'11 de juliol de 1994 regula la concessió a Catalunya dels ajuts comunitaris per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars (DOGC núm. 1923, de 20.7.1994).

El Reglament CE 1670/2000, del Consell, de 20 de juliol, que modifica el Reglament CE 1255/1999, del Consell, de 17 de maig, pel qual s'estableix l'organització comuna de mercats en el sector de la llet i dels productes lactis redueix l'import de l'ajut comunitari que estableix l'article 14 i preveu la possibilitat que els estats membres puguin concedir ajuts complementaris a l'ajut comunitari.

El Reglament CE 2707/2000 de la Comissió, d'11 de desembre, estableix les modalitats d'aplicació del Reglament CE 1255/1999, del Consell, codifica i actualitza l'anterior legislació comunitària en matèria de la concessió d'un ajut comunitari per al subministrament de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars.

Atès que l'Ordre d'aquest Departament d'11 de juliol de 1994, modificada per la de 13 d'abril de 2000, es fonamenta en la reglamentació comunitària anterior, i que determinats aspectes del Reglament CE 2707/2000, de la Comissió, han de ser desenvolupats a les legislacions dels estats membres, cal establir una nova normativa aplicable a Catalunya, d'acord amb el Reial decret 194/2002, de 15 de febrer, que estableix les modalitats d'aplicació de l'ajut al subministrament de llet i productes lactis als alumnes de centres escolars, sense perjudici de l'aplicabilitat directa dels esmentats reglaments comunitaris.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

La concessió dels ajuts per a la cessió de llet i determinats productes lactis als alumnes de centres escolars, que regula el Reglament CE 2707/2000, de la Comissió, d'11 de desembre, s'instrumenta, dins de l'àmbit territorial de Catalunya, d'acord amb el que preveuen la normativa comunitària esmentada, el Reial decret 194/2002, de 15 de febrer, i aquesta Ordre.

Article 2

Beneficiaris

2.1 Seran beneficiaris de l'ajut els alumnes que assisteixin de manera regular a un centre escolar autoritzat pel Departament d'Ensenyament, de qualsevol dels nivells educatius següents, regulats per la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu:

Educació infantil, incloses les llars d'infants o altres establiments d'educació preescolar, legalment reconeguts.

Educació primària.

Educació secundària, que inclourà l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i la formació professional de grau mitjà.

Educació especial, d'acord amb el que estableix el capítol V de la Llei orgànica esmentada anteriorment.

2.2 Els ajuts es concediran durant el període del curs escolar, i en el cas de llars d'infants o d'altres establiments d'educació preescolar i en centres d'educació especial, es podrà també prorrogar als mesos d'estiu en què estiguin oberts.

Article 3

Objecte i import de l'ajut

3.1 L'ajut es concedirà exclusivament per al consum dels productes esmentats a l'annex 1 d'aquesta Ordre i per la quantitat màxima global de 0,25 litres d'equivalent de llet per alumne i dia de classe, consumits a les dependències del centre escolar.

Queda expressament exclosa de l'ajut la llet o el producte lacti que s'utilitzi en la preparació de menjars.

3.2 L'import de l'ajut és el que estableix l'article 4 del Reglament CE 2707/2000, del Consell.

3.3 D'acord amb l'article 14 del Reglament esmentat, la Direcció General de Desenvolupament Rural, com a òrgan gestor d'aquesta línia d'ajut, establirà l'import màxim que s'ha de pagar per alumne beneficiari abans d'iniciar-se cada curs escolar, el qual podrà modificar-se durant el transcurs del curs en el supòsit que es modifiqui l'import de l'ajut comunitari. Per al curs 2002-2003 s'aplicaran els preus que figuren a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 4

Sol·licitants de l'ajut

4.1 Podran sol·licitar aquests ajuts els centres escolars i els proveïdors autoritzats d'acord amb el que estableix l'article 5 d'aquesta Ordre. Els centres escolars poden sol·licitar l'ajut directament al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca o fer-ho a través dels proveïdors autoritzats.

4.2 Als efectes del que disposa l'article 91 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, els proveïdors autoritzats d'acord amb l'article 5 d'aquesta Ordre i els centres escolars que sol·licitin aquests ajuts tenen la consideració d'entitats col·laboradores, és a dir, seran subjectes en el procediment de tramitació de l'ajut del qual en són beneficiaris els alumnes.

4.3 Els centres escolars que sol·licitin els ajuts directament al Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca hauran d'haver concertat prèviament el subministrament amb proveïdors autoritzats i lliurar al Departament, abans del dia 1 d'octubre de cada any, el document de compromís d'acord amb el model normalitzat que els facilitaran les delegacions territorials, les oficines comarcals i els serveis centrals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, el qual serà signat pel director o per una altra persona legitimada per obligar el centre escolar, al qual s'hi adjuntarà un llistat amb el nom i els cognoms, relacionats per ordre alfabètic, de tots els alumnes que en siguin beneficiaris. El centre escolar podrà relacionar els alumnes agrupats per nivell d'ensenyament. Així mateix, s'hi adjuntarà, degudament complimentada, la sol·licitud de transferència bancària en imprès normalitzat pel Departament d'Economia i Finances.

El centre escolar haurà de lliurar una còpia de la sol·licitud i del document de compromís al proveïdor...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR