DECRET 201/1999, de 27 de juliol, pel qual es modifica la disposició final del Decret 237/1998, de 8 de setembre, sobre mesures de foment de l'oferta cinematogràfica doblada i subtitulada en llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

201/1999, de 27 de juliol, pel qual es modifica la disposició final del Decret 237/1998, de 8 de setembre, sobre mesures de foment de l’oferta cinematogràfica doblada i subtitulada en llengua catalana.

Com a conseqüència de l’inici de negociacions amb les companyies distribuïdores de productes cinematogràfics, el Decret 54/1999, de 9 de març, va modificar la disposició final del Decret 237/1998, de 8 de setembre, sobre mesures de foment de l’oferta cinematogràfica doblada i subtitulada en llengua catalana. Aquesta disposició preveia l’entrada en vigor del Decret el dia 1 d’agost de 1999.

Les converses s’han concretat en reunions formals amb el president de la Motion Picture Association, MPA (29 de gener, 17 de maig i 23 de juliol), amb la Federación de Distribuidores Cinematográficos, FEDICINE (12 de març, 9 d’abril i 17 de juny) i amb les companyies distribuïdores que operen a Espanya (15, 21, 22 i 29 d’abril) així com en nombroses converses i contactes bilaterals. El Govern ha pogut constatar la disposició a doblar pel·lícules al català però persisteixen algunes qüestions i dificultats tècniques que cal superar per tal de concretar definitivament un acord. Ara per ara, el diàleg obert a diversos nivells tant a Espanya com als Estats Units pot representar l’assoliment dels objectius del Decret en un nou marc de col·laboració per part de les grans distribuïdores nord-americanes.

D’acord amb la voluntat del Govern de prioritzar el diàleg en matèria lingüística, a proposta del conseller de Cultura i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article únic

—1 Es modifica la disposició final del Decret 237/1998, de 8 de setembre, sobre mesures de foment de l’oferta cinematogràfica doblada i subtitulada en llengua catalana, que tindrà el següent contingut:

"Aquest Decret entrarà en vigor el dia 1 de juny de 2000."

—2 El present Decret entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 27 de juliol de 1999

Jordi Pujol

President de la Generalitat de Catalunya

Joan M. Pujals i Vallvè

Conseller de Cultura

(99.207.089)

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR