DECRET 97/1995, de 21 de febrer, pel qual s'aprova la Classificació catalana d'activitats econòmiques de 1993 (CCAE-93).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

La Llei 14/1987, de 9 de juliol, d'estadística, en el seu article 45.e) estableix com a funcions de l'Institut d'Estadística de Catalunya l'aprovació de normes unitàries per a la classificació de dades i la presentació de resultats per tal de fer possible l'homologació de l'estadística referent a Catalunya dins el context integrat de les estadístiques estatals, comunitàries i internacionals, i en el seu article 23 disposa que correspon a l'esmentat òrgan estadístic de la Generalitat preparar i proposar les normes per les quals s'han de regir les estadístiques de la Generalitat i de les entitats territorials i les característiques tècniques que han de tenir.

L'annex IV.1.2 de la Llei 30/1991, de 13 de desembre, del Pla estadístic de Catalunya 1992-1995, estableix com a objectiu del Pla estadístic de Catalunya 1992-1995 l'elaboració de propostes de normes sobre els diferents sistemes de classificacions disponibles.

El Decret 331/1993, de 28 de desembre, pel qual s'estableix el Programa anual d'actuació estadística per al 1994, inclou la normalització de nomenclatures i classificacions estadístiques i, en particular, l'endegament de propostes d'actualització de la Classificació catalana d'activitats econòmiques a partir de la NACE-Revisió 1 comunitària i la CNAE-93 estatal com a fitxa d'activitat estadística del Programa.

L'article 3 de la Llei 30/1991, de 13 de desembre, del Pla estadístic de Catalunya, disposa que el Pla estadístic de Catalunya 1992-1995 és l'instrument marc de col·laboració institucional de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes i empreses, d'una banda, i altres entitats públiques estatals o europees o organitzacions internacionals, d'una altra, per a la progressiva coherència, homogeneïtat i comparabilitat del sistema estadístic de Catalunya amb el seu entorn.

L'Institut Nacional d'Estadística ha elaborat la Classificació nacional d'activitats econòmiques (CNAE-93) en compliment del Reglament del Consell de la Comunitat Econòmica Europea número 3037/1990, de 9 d'octubre, el qual estableix la Nomenclatura estadística d'activitats econòmiques a la Comunitat Europea, d'utilització obligatòria per a totes les estadístiques comunitàries d'activitats econòmiques.

Atès el que disposa l'article 19.2 de la Llei 14/1987, de 9 de juliol, d'estadística;

Vist que l'Institut d'Estadística de Catalunya, d'acord amb les facultats que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR