DECRET 317/1994, de 4 de novembre, pel qual s'estableixen normes sobre l'ordenació i la classificació dels establiments de restauració. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 2005, pàg. 831, de 30.1.1995).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La Generalitat de Catalunya té, d'acord amb el que disposa l'article 9.12 de l'Estatut d'Autonomia, competències exclusives en matèria de turisme. Aquestes competències comporten la potestat legislativa, la potestat reglamentària i la funció executiva, inclosa la inspecció.

En l'exercici d'aquestes competències, s'ha procedit a regular, mitjançant la publicació de diferents disposicions, un ampli ventall d'aspectes que afecten, no solament les diverses modalitats d'establiments turístics, sinó també les diverses activitats turístiques complementàries i les relacionades amb l'ensenyament en matèria d'especialització turística.

Malgrat tot, estem davant un sector i una activitat que, per la seva pròpia dinàmica, evolucionen d'una manera constant, motiu pel qual és necessari que aquesta Administració autonòmica procedeixi amb freqüència a l'adequació de les diverses disposicions dictades en matèria turística. Per això, i en virtut de les competències exclusives en matèria de turisme que té assignades el Departament de Comerç, Consum i Turisme, pertoca la modificació de l'actual normativa que regula els establiments de restauració amb l'objectiu d'adaptar-la al màxim a l'evolució pròpia d'aquest sector i a les exigències legítimes dels consumidors.

En conseqüència, i d'acord amb el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Definició sectorial i àmbit d'aplicació

Article 1

1.1 S'entén per establiments de restauració aquells locals oberts al públic que tenen com a activitat principal subministrar de manera habitual i mitjançant preu menjars i begudes perquè hi siguin consumits, d'acord amb les característiques i especificacions que s'estableixen en aquest Decret. Aquesta activitat serà compatible amb la venda de menjar per endur-se, sempre que es compleixin les disposicions que regulen aquesta activitat. 1.2 Així mateix, queden inclosos en la present normativa, pel que es refereix a les instal·lacions on es porti a terme l'activitat objecte d'aquest Decret, tots aquells establiments que duguin a terme l'activitat de restauració, amb caràcter complementari, als locals de pública concurrència compresos en el catàleg vigent d'espectacles, activitats recreatives i establiments públics.

Article 2

Queden exclosos de l'àmbit d'aplicació d'aquesta normativa:

  1. Els menjadors universitaris, els escolars i els menjadors per als treballadors d'una empresa, sempre que no estiguin oberts al públic amb caràcter general, i tots aquells serveis de restauració d'entitats, clubs o associacions prestats únicament per als seus membres.

  2. Els serveis de menjars i begudes que faciliten els menjadors dels establiments d'allotjament turístic.

Article 3

Els establiments que duguin a terme les activitats subjectes a aquest Decret tenen la consideració d'establiments d'utilització pública, sens perjudici que la direcció de cadascun d'ells pugui establir determinades normes o condicions sobre l'ús dels seus serveis o instal·lacions i de la normativa vigent en matèria d'espectacles i activitats recreatives.

Grups i definicions

Article 4

Els establiments de restauració, segons les seves característiques, s'ordenen en tres grups: Restaurant. Bar. Restaurant-bar.

Article 5

5.1 Restaurant és tot aquell establiment que disposa de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR