DECRET 105/2002, de 2 d'abril, pel qual es determina que els centres classificats de pràctiques mantindran aquest reconeixement fins a la fi del curs 2001-2002.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyDecret

DECRET

105/2002, de 2 d'abril, pel qual es determina que els centres classificats de pràctiques mantindran aquest reconeixement fins a la fi del curs 2001-2002.

Mitjançant la Llei 8/1983, de 18 d'abril, de centres docents experimentals, es van crear els centres classificats de pràctiques, per tal d'atendre el professorat en formació de les escoles i facultats universitàries.

La Llei 8/1983 esmentada, en referir-se als centres classificats de pràctiques, preveu a l'article 14 que els centres annexos als centres de formació del professorat (escoles i facultats universitàries) són centres de règim especial destinats a les pràctiques del professorat en els quals es poden dur a terme experiències i investigacions psicopedagògiques i didàctiques. Així mateix, s'estableix que l'Administració ha de regular el marc jurídic d'aquests centres i els criteris específics per a l'accés del professorat.

El desplegament de la Llei esmentada es va dur a terme mitjançant el Decret 268/1985, de 29 d'agost, pel qual es regula la classificació i funcionament dels centres classificats de pràctiques, i pel Decret 409/1988, de 27 de desembre, pel qual es regula el marc jurídic i s'estableixen els criteris específics per a la provisió de places de professorat dels centres annexos als centres de formació del professorat.

La funció dels centres classificats de pràctiques ha anat evolucionant sobretot per dues circumstàncies; d'una banda per l'extensió de la possibilitat d'efectuar les pràctiques de formació del professorat en la totalitat dels centres docents i, de l'altra, pel desenvolupament dels plans de formació del professorat, especialment des de l'any 1989 en què es va crear la Subdirecció General de Formació Permanent de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa del Departament d'Ensenyament.

Alguns dels elements que formen part de les innovacions i experiències en els centres docents públics es troben ara regulats en el marc dels plans estratègics, d'acord amb el que estableix el Decret 132/2001, de 29 de maig, pel qual es regulen els plans estratègics dels centres docents sostinguts amb fons públics. En aquest sentit el Decret 200/2001, de 10 de juliol, va suprimir la qualificació com a centre docent experimental de règim especial de diversos centres.

Per tot el que s'ha exposat, cal concloure que la singularitat inicial de les escoles annexes s'ha anat transformant i s'han estès al conjunt dels serveis del sistema...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR