ORDRE de 23 de novembre de 1990, de regulació de l'informe clínic d'alta hospitalària i el conjunt mínim bàsic de dades de l'alta hospitalària. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1401, pàg. 493, de 1.2.1991).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

L'Ordre de 7 de novembre de 1986, per la qual es regula l'obligatorietat de l'informe d'alta mèdica, va estendre a tots els centres i establiments sanitaris assistencials públics i privats radicats a Catalunya l'obligació d'elaborar un informe d'alta per a tots els pacients ingressats que siguin donats d'alta i produeixin, almenys, una estada.

Així mateix, l'Ordre esmentada obligava els responsables d'aquests centres a trametre periòdicament al Departament de Sanitat i Seguretat Social, per a la seva avaluació, les dades bàsiques de l'informe d'alta.

L'experiència assolida fins a la data aconsella la distinció entre, d'una banda, les dades que obligatòriament han de constar en l'informe que es lliura als pacients o responsables legals en el moment de produir-se l'alta i, de l'altra, aquelles dades que per la seva importància poden servir de suport a la planificació i l'ordenació sanitàries d'aquest Departament.

Per tot això, i amb l'objectiu de facilitar la tasca dels centres i establiments sanitaris assistencials, cal establir de nou el contingut de l'informe d'alta, diferenciant-lo del conjunt mínim bàsic de dades de l'alta hospitalària que aquests centres han de trametre al Departament de Sanitat i Seguretat Social.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1 Tots els centres i establiments sanitaris assistencials públics i privats radicats a Catalunya queden obligats a garantir l'elaboració, per part d'un metge responsable de l'atenció del malalt, d'un informe clínic d'alta per a tots els pacients ingressats que siguin donats d'alta i hagin produït, almenys, una estada. 1.2 S'entendrà que es produeix alta del centre o establiment sanitari quan el pacient ingressat deixa d'ocupar-hi un llit, bé per curació o millora, trasllat a un altre centre per a diagnòstic o tractament, defunció o altres (alta voluntària, etc.). 1.3 S'entendrà per estada el conjunt de la pernocta i el temps que correspon al subministrament d'un àpat principal (dinar o sopar). Queden excloses d'aquesta definició les sessions de diàlisi, tot i que aquestes es produeixin de nit, com també...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR