ORDRE INT/324/2012, d'11 d'octubre, per la qual s'aproven les instruccions tècniques complementàries genèriques de prevenció i seguretat en matèria d'incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior
Rango de LeyOrdre

L’article 132 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de protecció civil, que inclou, en tot cas, la regulació, la planificació i l’execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil, i també la direcció i la coordinació dels serveis de protecció civil, que inclouen els serveis de prevenció i extinció d’incendis, sens perjudici de les facultats dels governs locals en aquesta matèria, respectant el que estableixi l’Estat en exercici de les seves competències en matèria de seguretat pública.

La Llei 3/2010, del 18 de febrer, de prevenció i seguretat en matèria d’incendis en establiments, activitats, infraestructures i edificis preveu en l’article 13 que les condicions de prevenció i seguretat en matèria d’incendis són les que estableix la normativa tècnica dictada a aquest efecte. La normativa tècnica actualment vigent en aquesta matèria és el Reglament de Seguretat contra Incendis en els Establiments Industrials (RSCIEI), aprovat pel Reial decret 2267/2004, de 3 de desembre, i el Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), aprovat pel Reial decret 314/2006, de 17 de març.

La Llei 3/2010, del 18 de febrer, esmentada preveu, a l’article 15, que els reglaments tècnics de prevenció i seguretat en matèria d’incendis poden ser desplegats mitjançant instruccions tècniques complementàries, que també tindran caràcter reglamentari.

L’apartat segon del mateix article 15 preveu que les instruccions tècniques complementàries esmentades són aprovades per ordre del conseller o consellera del departament competent en matèria de prevenció i extinció d’incendis i s’han de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments ha elaborat diverses instruccions tècniques complementàries que ha considerat necessàries per al desplegament dels reglaments tècnics de prevenció i seguretat en matèria d’incendis i n’ha fet difusió a través del web del Departament d’Interior, per tal de contribuir a resoldre i aclarir qüestions tècniques sobre la matèria esmentada.

Per tot l’esmentat, es fa necessari, doncs, aprovar i publicar les instruccions tècniques complementàries dictades en matèria de prevenció i seguretat en incendis.

D’acord amb el que disposen l’article 132 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, i l’article 40 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR