ORDRE JUS/298/2014, de 18 de setembre, per la qual es convoquen deu beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d'actuació del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d'assistència i suport a les activitats del Centre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

Al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada li correspon, d’acord amb la Llei 18/1990, de 15 de novembre, de creació del Centre, modificada per la Llei 8/2000, de 19 de juny, l’organització d’activitats formatives especialitzades del personal al servei del Departament de Justícia, l’organització de programes que tendeixin a fomentar i facilitar l’accés dels juristes i dels llicenciats en dret de Catalunya a les carreres judicial i fiscal i a altres professions jurídiques, i l’elaboració de recerques especialitzades en els àmbits que són competència del Departament de Justícia.

Igualment, per al desenvolupament d’aquestes competències bàsiques és imprescindible un bon funcionament de la gestió pública i el suport documental que ofereix la biblioteca del Centre.

Vist que el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada vol facilitar la col·laboració d’estudiants universitaris en el desenvolupament d’aquestes funcions per tal que l’experiència que assoleixin enriqueixi la seva formació acadèmica i per permetre el coneixement pràctic de l’organització i de l’activitat de l’Administració pública a les persones que es troben en fase de formació tècnica i que s’incorporaran properament al món professional;

De conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capítol 9 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

-1 Objecte

L’objecte d’aquesta convocatòria és regular la concessió, en règim de concurrència competitiva, de deu beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d’actuació del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d’assistència i suport a les activitats del Centre durant l’any 2015, que figuren a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

Aquesta convocatòria té quatre modalitats: A) beques de col·laboració en la formació en matèries pròpies del Centre, amb un total de 5 beques convocades; B) beques de col·laboració en les investigacions de l’àmbit social i criminològic, amb un total de 3 beques convocades; C) 1 beca de col·laboració en gestió econòmica i administrativa, i D) 1 beca de col·laboració en biblioteconomia i catalogació per a la biblioteca del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

-2 Obertura de la convocatòria

Obrir la convocatòria pública per a la concessió d’aquestes beques per a l’exercici 2015.

-3 Dotació pressupostària

L’import global màxim de les beques a atorgar és de 66.050 euros amb càrrec a la partida D/480000100/2150/0000 del pressupost de despeses del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia per a l’any 2015.

L’atorgament de les beques resta condicionat al fet que en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’exercici de l’any 2015 hi hagi crèdit suficient en l’aplicació pressupostària corresponent.

-4 Termini de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació del formulari de sol·licitud i de la documentació necessària és de 15 dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

-5 Òrgans competents per a la tramitació i resolució

L’òrgan instructor serà la cap de l’Àrea de Gestió Administrativa i Suport Tècnic i els responsables d’investigació del Centre.

L’òrgan resolutori del procediment és el director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

Els aspirants són seleccionats per una Comissió de Selecció nomenada pel director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i presidida per la cap d’Àrea d’Investigació i Formació Social i Criminològica, que comptarà amb la cap de l’Àrea d’Estudis i Formació de l’Administració de justícia i el cap de Formació Directiva i Nous Programes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada o les persones en qui deleguin.

La Comissió de Selecció avaluarà els candidats en dues fases d’acord amb el que preveu la base 8 de la convocatòria i elaborarà un informe de valoració que elevarà a l’òrgan instructor per tal que formuli la proposta de resolució corresponent.

-6 Resolució i notificació

La resolució i notificació de la concessió de les subvencions s’han d’efectuar en el termini màxim de 45 dies hàbils a comptar de la data de finalització del termini per a la presentació de sol·licituds.

D’acord amb l’article 25.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, la resolució, a més de contenir el sol·licitant o la relació de sol·licitants als quals es concedeix la subvenció, farà constar, si s’escau, de manera expressa, la desestimació de la resta de sol·licituds.

D’acord amb l’article 54.2.e) de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, el sentit del silenci en el cas de venciment del termini sense que se n’hagi notificat la resolució expressa té caràcter desestimatori.

La resolució del procediment de concessió d’aquestes beques serà objecte de publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , així com al tauler electrònic de l’Administració de la Generalitat ( https://seu.gencat.cat/ca/informacio-publica.html )) i en el web del Centre ( www.gencat.cat/justicia/cejfe ). Aquesta publicació substitueix la notificació individual i té els mateixos efectes.

La resolució de concessió o denegació de les beques no exhaureix la via administrativa, i contra aquesta les persones interessades poden interposar recurs d’alçada davant el conseller de Justícia, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en els termes que estableixen els articles 76 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i els articles 114 i 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

-7 Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Contra aquesta Ordre i les bases del seu annex, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Justícia, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en els termes que estableixen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar, igualment, de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , de conformitat amb els articles 14, 25 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, o qualsevol altre recurs que es consideri procedent.

Barcelona, 18 de setembre de 2014

P. d. (Resolució JUS/498/2013, de 8.3.2013, DOGC de 13.3.2013)

Enric Colet

Secretari general

Annex 1

–1 Objecte

1.1 L’objecte d’aquestes bases és regular la concessió, en règim de concurrència competitiva, de deu beques de col·laboració per desenvolupar estudis i treballs relacionats amb els diferents àmbits d’actuació del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia, i per dur a terme tasques d’assistència i suport a les activitats del Centre durant l’any 2015, que figuren a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

1.2 Les beques de col·laboració tenen per finalitat l’augment de la formació teoricopràctica i la preparació professional dels estudiants seleccionats mitjançant la realització de tasques pròpies del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR