RESOLUCIÓ EMO/923/2013, de 22 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del X Conveni col·lectiu autonòmic de l'ensenyament privat de Catalunya sostingut totalment o parcialment amb fons públics, per als anys 2010-2014 (codi de conveni núm. 79000575011994).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

Vist el text del X Conveni col·lectiu autonòmic de l’Ensenyament privat de Catalunya, per als anys 2010 i 2014, subscrit per la part empresarial pels representants de APSEC, FCCE, AEC, CCAEC i por la part social pels representants dels treballadors UGT i USOC, el 27 de febrer de 2013, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

-2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 22 d’abril de 2013

Jordi Miró i Meix

Director General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

X Conveni

col·lectiu autonòmic de l'ensenyament privat de Catalunya sostingut total o parcialment amb fons públics anys 2010-2014

Introducció

Aquest Conveni ha estat concertat per les següents organitzacions:

  1. Per la part social: UGT i USOC

  2. Per la part patronal: Associació Professional de Serveis Educatius de Catalunya (APSEC); Federació Catalana de Centres d’Ensenyament (FCCE); Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC) i Agrupació Escolar Catalana (AEC).

Títol 1

Disposicions generals

Capítol 1

Àmbits

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació a tot el territori de Catalunya.

Per a aquells aspectes que poguessin afectar al sector però que el seu únic àmbit possible de negociació fos estatal els seria d'aplicació, com a dret supletori, el Conveni estatal que els desenvolupin.

Article 2

Àmbit funcional

2.1. Quedaran afectats pel present Conveni col·lectiu els centres d'Ensenyament Privat no universitaris que al menys imparteixin un nivell educatiu sostingut total o parcialment amb fons públics i en els quals s'imparteixin alguna o algunes de les activitats educatives següents:

  1. Educació infantil (1r cicle) integrada en un centre d’ensenyament de règim general

  2. Educació infantil (2n cicle) integrada en un centre d'ensenyament de règim general

  3. Educació primària

  4. Educació secundària obligatòria i batxillerats

  5. Cicles formatius de grau mitjà i de grau superior

  6. Educació permanent d'adults d’ensenyament reglat

  7. Col·legis majors i col·legis menors, residències d'estudiants i residències juvenils

  8. Centres d'ensenyament d'arts aplicades i oficis artístics i altres centres que imparteixin ensenyaments homologats a qualsevol de les enumerades en els apartats del b) al g), ambdós

inclosos

2.2. Als afectes d’aquest Conveni col·lectiu, s’entendran per ensenyaments de règim general l’educació infantil, l’educació primària, l’educació secundària obligatòria, el batxillerat i la formació professional, amb les especificacions pròpies de cada etapa contemplades en els Capítols I a V del Títol I de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació (LOE), siguin o no objecte de finançament públic.

2.3. També s’entenen inclosos en els ensenyaments de règim general els Programes de qualificació professional inicial.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni afectarà tot el personal, en règim de contracte de treball, i les empreses incloses en el seu àmbit territorial i funcional, independentment de qui en sigui titular.

Les disposicions d'aquest Conveni no s'apliquen al personal a qui fa referència el RD 1.382/1985, d'1 d'agost, que es regirà únicament per aquesta norma i pel que es pacti amb la titularitat.

Article 4

Àmbit temporal

L'àmbit temporal del present Conveni serà des del l'1 de gener de 2010 fins el 31 de desembre del 2014. Data en la qual, si no hagués estat denunciat, s’entendrà prorrogat d’any en any, i si hagués estat objecte de denúncia per qualsevol de les parts amb una antelació de dos mesos al seu venciment, s’iniciaran les negociacions del següent.

Els efectes econòmics s'aplicaran per cada any de vigència amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener.

Capítol 2

Comissió paritària

Article 5

Es crea la Comissió paritària del Conveni col·lectiu, com a òrgan d’interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment, amb les següents funcions específiques:

1) Interpretació del Conveni.

2) Arbitratge en les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

3) Totes aquelles que s’atribueixen a ambdues parts al present Conveni col·lectiu.

4) El desenvolupament de funcions d’adaptació o, en el seu cas, de modificació del conveni durant la seva vigència sempre amb la concurrència dels requisits de legitimació legal.

5) Resoldre les discrepàncies què puguin sorgir en els conflictes col·lectius, en la negociació per a la modificació substancial de condicions de treball establertes al Conveni col·lectiu de conformitat amb allò establert a l’article 41.6 de l’Estatut dels Treballadors, en la negociació per a la no aplicació del règim salarial establert en aquest Conveni i la no aplicació de les condicions de treball pactades en el conveni a què es refereix l’article 82.3 de la mateixa norma legal les parts acorden sotmetre a la Comissió paritària d’aquest conveni les discrepàncies.

Qualsevol de les parts pot sotmetre la discrepància a la comissió del conveni, que disposa d’un termini màxim de set dies per pronunciar-se, a comptar del moment en què la discrepància li sigui plantejada. Quan no s’hagi sol·licitat la intervenció de la comissió o aquesta no hagi arribat a un acord, les parts han de recórrer als procediments que s’hagin establert en els acords interprofessionals d’àmbit autonòmic de Catalunya vigents en cada moment.

Aquesta Comissió paritària estarà integrada per un membre de cada una de les organitzacions empresarials i sindicats que hagin signat el present Conveni.

Article 6

Els acords seran presos mitjançant vot qualificat i en funció de la representativitat oficial de cada una de les organitzacions, i es requerirà per l'aprovació d'acords el vot favorable del 60% de cada una de les representacions.

Aquesta Comissió paritària fixa el seu domicili al carrer de la Diputació, 331 2n 1a de Barcelona 08009.

La Comissió es reunirà amb caràcter ordinari una vegada al trimestre, i amb caràcter extraordinari, cada vegada que ho demani alguna de les organitzacions sindicals o patronals que hagin signat el Conveni.

En ambdós casos, la convocatòria es farà per escrit, amb una antelació mínima de cinc dies, amb indicació de l'ordre del dia i la data de la reunió, adjuntant-hi la documentació necessària. Només en cas d'urgència, reconeguda per ambdues parts, el termini podrà ser inferior.

Capítol 3

Organització del treball

Article 7

La disciplina i organització del treball són facultats específiques de l'empresari, i s'ha d'ajustar a allò previst a l'Estatut dels treballadors, la LODE, la LOE, la LECi altres disposicions aplicables als centres d'ensenyament privat.

Títol 2

Del personal

Capítol 1

Secció 1

Classificació del personal

Article 8

El personal comprès en l'àmbit d'aplicació del present Conveni, de conformitat amb la seva titulació i la tasca que realitza al centre, es classificarà en un dels següents grups:

Grup 1

Personal docent:

  1. Primer cicle d’educació infantil

    Professor/a i/o mestre/a.

    Educador/a infantil

    Tècnic/a superior d'educació infantil

    Tècnic/a especialista

    Assistent infantil

  2. Segon cicle d’educació infantil i primària:

    Professor/a i/o mestre/a.

    Instructor/a.

    Vigilant o educador/a.

    Ajudant

    Tècnic/a especialista

    Assistent infantil

    Educador/a infantil

    Càrrecs funcionals temporals:

    Director/a.

    Sotsdirector/a.

    Cap d'estudis

    Coordinador/a de cicle

    Tutor/a.

  3. Educació secundària obligatòria i batxillerats:

    Professor/a titular

    Professor/a adjunt/a o auxiliar

    Vigilant o educador/a.

    Instructor/a.

    Càrrecs funcionals temporals:

    Director/a.

    Sotsdirector/a.

    Coordinadora/a pedagògic/a.

    Cap d'estudis

    Cap de departament

    Tutor/a.

  4. Cicles formatius de grau mitjà i de grau superior:

    Professor/a titular

    Cap de taller i laboratori

    Professor/a agregat/da, auxiliar o adjunt/a.

    Vigilant o educador/a.

    Instructor/a.

    Càrrecs funcionals temporals:

    Director/a.

    Sotsdirector/a.

    Coordinadora/a pedagògic/a.

    Cap d'estudis.

    Cap de departament.

    Tutor/a.

  5. Altres ensenyaments:

    Professor/a titular

    Cap de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR