ORDRE ARP/220/2004, de 16 de juny, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/220/2004, de 16 de juny, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders, i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

Mitjançant l'Ordre ARP/48/2002, de 21 de febrer, es van aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles i ramaders (DOGC núm. 3586, d'1.3.2002).

L'Ordre esmentada va ser modificada per l'Ordre ARP/98/2003, de 4 de març (DOGC núm. 3841, de 12.3.2003), per tal d'adaptar-la a les ordres reguladores del Proder i del Leader que creen una nova mesura G2 per a les inversions inferiors a 180.000 euros en els seus àmbits territorials, i també va ser modificada per l'Ordre ARP/338/2003, de 21 de juliol (DOGC núm. 3936 de 30.7.2003).

L'Ordre ARP/98/2003 va afegir un nou apartat 11.6 a les bases reguladores en el sentit de poder efectuar el pagament a les inversions que, havent dut a terme una modificació substancial o una nova implantació, no disposaven dels permisos ambientals corresponents, sempre que presentessin el comprovant d'haver-los sol·licitat i dipositessin un aval per l'import de la subvenció. Després de pràcticament un any de dur a terme la tramitació amb aquest sistema s'ha vist que el retard en l'obtenció del permís ambiental és molt freqüent i la major part de les vegades no és imputable al beneficiari de l'ajut. Per altra banda, l'aval bancari genera uns costos al beneficiari i una gestió administrativa que es podria simplificar sense perdre la possible eficàcia.

Atesa la dotació pressupostària màxima que es pot destinar a aquesta convocatòria i el nombre de sol·licituds no resoltes a l'anterior convocatòria per manca de disponibilitat pressupostària, cal establir nous criteris de prioritat i d'atribució. Al mateix temps, per tal de no entorpir el ritme inversor normal de les indústries agroalimentàries, cal obrir un mecanisme que permeti als sol·licitants de la propera convocatòria poder iniciar les obres a partir de l'entrada en vigor d'aquesta Ordre.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Es modifica el segon paràgraf de l'apartat 4.2 de l'Ordre ARP/48/2002, de 21 de febrer, el qual queda redactat de la manera següent:

"El percentatge de subvenció, sense superar els màxims anteriors, es podrà incrementar, en relació amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR