DECRET 97/1993, de 23 de febrer, pel qual es regula la composició de les comissions territorials d'Equipaments Comercials i se n'estableix el funcionament.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La Llei 3/1987, de 9 de març, d'equipaments comercials, té per objecte establir les directrius per adequar l'equipament comercial de les poblacions de Catalunya a les necessitats de consum i de compra. Amb aquesta finalitat, va crear quatre comissions territorials d'Equipaments Comercials, integrades per representants de diversos departaments de la Generalitat, dels ajuntaments, de les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya, del sector comercial i dels consumidors i per dos experts en la matèria objecte de la Llei, i constituïdes mitjançant el Decret 139/1987, de 9 d'abril.

L'experiència adquirida des de la constitució de les comissions territorials d'Equipaments Comercials aconsella introduir algunes modificacions en el seu règim procedimental, amb la finalitat d'adequar-lo als supòsits pràctics sobre els quals és preceptiu l'informe d'aquests òrgans col·legiats.

Atès que les comissions territorials d'Equipaments Comercials han d'emetre la seva opinió en la tramitació de qualsevol tipus de planejament urbanístic i les seves modificacions i revisions que impliquin alteracions significatives quant a l'ús comercial del sòl, es regula la sol·licitud d'aquests informes preceptius a l'empara del que preveuen els articles 57 i 58 del Decret legislatiu 1/1990, de 12 de juliol, pel qual s'aprova la refosa dels textos legals vigents a Catalunya en matèria urbanística.

D'altra banda, amb la finalitat de disposar de més dades, es modifiquen els requisits que han de formalitzar els interessats per sol·licitar l'informe preceptiu que, amb caràcter vinculant, quan és negatiu, han d'emetre les comissions en la sol·licitud de llicències d'obertura d'establiments comercials que, per les seves característiques, s'ajustin als supòsits que estableix l'article 10 de la Llei 3/1987, de 9 de març, d'equipaments comercials.

Finalment, es revisen les condicions que les comissions han de tenir en compte per motivar l'informe i s'adeqüen les denominacions d'alguns òrgans a la vigent estructura del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

Per tal de facilitar la comprensió i la coherència interna de la disposició, s'estima convenient incloure en un text únic l'articulat vigent i el modificat, i procedir a la derogació del Decret 139/1987, de 9 d'abril.

En conseqüència, atès el que preveu la disposició final 1 de la Llei 3/1987, de 9 de març, d'equipaments comercials, vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les comissions territorials d'Equipaments Comercials creades per la Llei 3/1987, de 9 de març, i constituïdes en els àmbits territorials de les demarcacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, són òrgans col·legiats dependents del Departament de Comerç, Consum i Turisme, integrades per representants de l'Administració autonòmica i local, de les cambres de Comerç, Indústria i Navegació, de les organitzacions de comerciants més representatives, de les associacions de consumidors i per experts en la matèria. Les comissions tindran la seu en la dels respectius serveis territorials del Departament de Comerç, Consum i Turisme, llevat de la comissió de Barcelona que la tindrà a la de la Direcció General de Comerç Interior i Serveis.

Article 2

2.1 Les comissions territorials d'Equipaments Comercials es componen dels membres següents:

  1. El president, que és el director general de Comerç Interior i Serveis.

  2. El vice-president, que és el delegat del servei territorial corresponent del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

  3. Un vocal en representació del Departament de Governació.

  4. Un vocal en representació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

  5. Un vocal en representació del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

  6. Cinc vocals en representació dels ajuntaments de la demarcació corresponent, proposats per les organitzacions que els representen, tenint en compte els següents nivells de població: Demarcació de Barcelona: Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui superior a 1.000.000 d'habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 1.000.000 i 150.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 150.000 i 50.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 50.000 i 15.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui inferior a 15.000 habitants. Demarcació de Girona: Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui superior a 50.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 50.000 i 25.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 25.000 i 15.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 15.000 i 5.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui inferior a 5.000 habitants. Demarcació de Lleida: Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui superior a 50.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 50.000 i 10.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 10.000 i 5.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 5.000 i 2.500 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui inferior a 2.500 habitants. Demarcació de Tarragona: Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui superior a 100.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 100.000 i 25.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 25.000 i 15.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals es trobi entre 15.000 i 5.000 habitants. Un representant dels ajuntaments la població dels quals sigui inferior a 5.000 habitants.

  7. Cinc vocals en representació del sector comercial, dos dels quals els proposaran les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació de la demarcació, i els tres restants, les organitzacions de comerciants més representatives, tenint en compte la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR