DECRET 49/1991, de 4 de febrer, pel qual es modifica la composició de les comissions territorials i de la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El Decret de 6 de desembre de 1978, referent a l'organització en matèria d'activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses, va crear les comissions territorials d'Indústries i Activitats Classificades a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, amb funcions d'intervenció administrativa sobre aquestes activitats.

El Decret 87/1982, de 29 de març, va crear la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades amb la finalitat de desplegar amb criteris uniformes les comeses de gestió assumides per la Generalitat en relació amb l'exercici de les activitats esmentades, que poden incidir negativament en l'entorn.

El Decret 360/1988, de 12 de desembre, de creació al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Direcció General de Medi Ambient, va atribuir a aquesta unitat directiva les funcions de la Generalitat relatives a la intervenció administrativa de les activitats molestes, insalubres, nocives i perilloses, va adscriure al Departament esmentat la Comissió Central i les comissions territorials d'Indústries i Activitats Classificades i va mantenir la seva composició amb unes modificacions puntuals per tal d'adequar-les a la nova adscripció.

La creació de la Direcció General de Medi Ambient ha implicat l'inici d'una acció administrativa que permeti aconseguir una protecció adequada de l'entorn, basada fonamentalment en els principis d'integració i de gestió unitària. Per aquesta raó, el Decret 62/1989, de 13 de març, va articular el desplegament d'aquesta Direcció General mitjançant una estructura organitzativa coherent i adequada a les funcions que té atribuïdes.

El procés creixent d'especialització de les diferents unitats administratives que integren l'esmentat centre directiu aconsella integrar-ne formalment algunes a les comissions territorials i a la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades, per tal que puguin donar recolzament tècnic a la tasca que aquestes despleguen en matèria d'intervenció administrativa de les activitats esmentades.

Atès que resulta necessari que el subdirector general de Medi Ambient formi part de la Comissió Central d'Indústries i Activitats Classificades i que els caps de les seccions territorials de protecció de l'entorn de Tarragona i Girona formin part de les comissions territorials...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR