ORDRE AAR/49/2010, de 8 de febrer, per la qual es crea el Comitè en matèria de sanitat vegetal en producció ecològica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

AAR/49/2010, de 8 de febrer, per la qual es crea el Comitè en matèria de sanitat vegetal en producció ecològica.

El Reglament (CE) 834/2007 del Consell, de 28 de juny de 2007, sobre producció i etiquetatge dels productes ecològics i pel qual es deroga el Reglament (CEE) 2092/91, defineix els objectius i principis aplicables a la producció ecològica i estableix els requisits bàsics relatius a la producció, etiquetat i control dels productes ecològics en la producció agrícola, ramadera i aqüícola. D'altra banda, el Reglament (CE) 889/2008 de la Comissió, de 5 de setembre de 2008, n'estableix les disposicions d'aplicació pel que fa a la producció ecològica, el seu etiquetatge i el seu control.

A Catalunya la producció agroalimentària ecològica també està regulada pel Quadern de normes tècniques de la producció agrària ecològica, aprovat per la Resolució de la Direcció General de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries de 26 de juliol de 2006.

El Pla d'acció per a l'alimentació i l'agricultura ecològiques 2008-2012, aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya el 25 de novembre de 2008, estableix el foment de la innovació com un dels seus objectius estratègics. Dins d'aquest objectiu estratègic s'inclouen diversos objectius operatius, d'entre els quals destaca el de desenvolupar la transferència tecnològica en producció agroalimentària ecològica. Concretament, l'actuació 5.2.5 del Pla d'acció determina la creació d'un Comitè de sanitat vegetal en producció agrícola ecològica, amb l'objectiu de coordinar totes les actuacions que es portin a terme en matèria de sanitat vegetal, tenint en compte els objectius i principis que regulen la producció agrària ecològica a Catalunya.

Per assegurar el compliment dels seus objectius, la composició d'aquest comitè ha d'incloure especialistes en sanitat vegetal i en producció agrària ecològica, procedents de les diverses unitats que treballen directament en aquestes matèries.

En conseqüència, valorada la conveniència de crear aquest Comitè, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides, d'acord amb l'article 39.3 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència i del Govern i d'acord amb el que disposa l'article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR