ORDRE PRE/100/2005, de 24 de febrer, del Comitè d'ètica d'investigacions clíniques de l'Administració esportiva de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/100/2005, de 24 de febrer, del ComitË d'Ëtica d'investigacions clÌniques de l'AdministraciÛ esportiva de Catalunya.

D'acord amb l'article 3.2.l) del Text ˙nic de la Llei de l'esport, aprovat pel Decret legislatiu 1/2000, de 31 de ju liol, un dels principis rectors de la polÌtica esportiva de la Generalitat de Catalunya Ès el de desenvolupar la recerca en les diferents ‡rees relatives a les ciËncies aplicades a l'esport, per tal que aquest millori qualitativament.

El 16 de juliol de 1999, la Universitat de Barcelona i la Secretaria General de l'Esport signen un conveni de col∑laboraciÛ pel qual es crea un grup de treball i recerca sobre els valors i l'esport escolar, amb el nom de grup d'»tica i Valors a l'Esport Catal‡ (EVEC). El 10 d'abril de 2003, aquest conveni es renova i s'amplia el seu ‡mbit d'aplicaciÛ a l'esport catal‡ en general.

El grup de treball del programa EVEC proposa la creaciÛ del ComitË d'Ëtica d'investigacions clÌniques de l'AdministraciÛ esportiva de Catalunya, a fi d'adequar la tasca de recerca en l'‡mbit de les ciËncies de l'esport, b‡sicament la que subvenciona, a l'Ëtica i als valors que promociona aquest grup de treball. En cap cas, les tasques de recerca s'inclouen dins de l'‡mbit d'aplicaciÛ de la Llei estatal 25/1990, de 20 de desembre, del medicament.

Per tot aixÚ, i en ˙s de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre tÈ per objecte regular el ComitË d'Ëtica d'investigacions clÌniques de l'AdministraciÛ esportiva de Catalunya, el qual es configura com a un Úrgan col∑legiat administratiu amb la funciÛ d'avaluar tots els protocols de treballs d'investigaciÛ clÌnica i recerca, en l'‡mbit de les ciËncies de l'esport,promoguts pels organismes de l'AdministraciÛ esportiva de la Generalitat o que es presentin a inst‡ncia de part, fora o dins de les diferents convocatÚries de subvencions que publica a l'efecte l'AdministraciÛ esportiva.

Article 2

Funcions

SÛn funcions del ComitË d'Ëtica d'investigacions clÌniques de l'AdministraciÛ esportiva de Catalunya:

a)†Vetllar per la correcciÛ, des del punt de vista metodolÚgic, Ëtic i legal i de gËnere, dels protocols de treballs d'investigaciÛ clÌnica i recerca, enl'‡mbit de les ciËncies de l'esport, presentats al ComitË, que comportin algun risc fÌsic i psicolÚgic per un Èsser hum‡ o animal.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR