DECRET 38/1997, de 18 de febrer, de creació de la Comissió de la Commemoració del Centenari del Naixement de Josep Pla.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

El 1997 se celebra el centenari del naixement de Josep Pla (1897-1981). L'obra de Josep Pla és comunament acceptada com una de les aportacions més rellevants a la literatura catalana del segle XX. Igualment, per la seva qualitat esdevé una aportació de la cultura del nostre país al patrimoni universal i representa, alhora, un gran valor testimonial de la història, la llengua, els costums i els paisatges de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya dóna suport a les múltiples iniciatives socials i institucionals que entorn de la figura de Josep Pla tindran lloc durant el 1997. La creació de la Comissió de la Commemoració del Centenari del Naixement de Josep Pla permetrà coordinar i potenciar aquest conjunt d'activitats.

Atès l'article 71.e) de la Llei 3/1982, de 23 de març, del Parlament, del President i del Consell Executiu de la Generalitat, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Comissió de Commemoració del Centenari del Naixement de Josep Pla, adscrita al Departament de Cultura, amb la missió de promoure i coordinar els actes commemoratius del centenari del naixement de Josep Pla.

Article 2

La Comissió té els òrgans següents:

  1. El Comitè d'Honor.

  2. La Comissió Executiva.

  3. El Consell Literari.

Article 3

El Comitè d'Honor té la composició següent:

  1. Presidència: el President de la Generalitat de Catalunya.

  2. Vicepresidències: el conseller d'Ensenyament i el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el secretari d'estat de Cultura del Ministeri d'Educació i Cultura, el president de la Fundació Josep Pla i el president de l'editorial Destino.

  3. Vocals: el degà de la Institució de les Lletres Catalanes, el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, el rector de la Universitat de Girona, el regidor president de la Comissió de Presidència i Política Cultural de l'Ajuntament de Barcelona, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell i tres vocals nomenats pel conseller de Cultura. El conseller de Cultura substitueix el president de la Generalitat de Catalunya en cas d'absència.

Article 4

Correspon al Comitè d'Honor aprovar el programa d'actes commemoratius del centenari i establir les directrius d'actuació de la Comissió.

Article 5

La Comissió Executiva està constituïda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR