DECRET 128/2012, de 16 d'octubre, pel qual s'estableix la competència sancionadora de la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyDecret

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, estableix en l’article 64 que reglamentàriament s’establiran els òrgans competents en matèria de qualitat agroalimentària per acordar l’inici dels procediments sancionadors i designar-ne l’instructor o la instructora i els òrgans competents per imposar les sancions.

Es va donar compliment al que estableix aquest article 64 mitjançant el Decret 33/2006, de 28 de febrer, pel qual s’estableix la competència sancionadora en matèria de qualitat agroalimentària. Posteriorment a la publicació d’aquest Decret, s’han produït modificacions en l’estructura del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, de tal forma que, per a més claredat jurídica, és convenient derogar el Decret 33/2006, de 28 de febrer, i establir novament els òrgans competents per acordar l’inici dels procediments sancionadors i designar-ne l’instructor o la instructora i els òrgans competents per imposar les sancions en aplicació de la Llei 14/2003, de 13 de juny.

En aquest Decret es vol delimitar les competències de les direccions generals que, per raó de la matèria, tenen relació amb el contingut de les infraccions i sancions que estableix la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.

Per tot això, a proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Competència sancionadora en matèria de qualitat agroalimentària

1.1 Als efectes del que disposa l’article 64 la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, correspon a la persona titular de la direcció general competent en matèria de qualitat agroalimentària acordar l’inici dels procediments sancionadors i designar-ne l’instructor o la instructora.

1.2 Són competents per imposar les sancions que estableix la Llei 14/2003, de 13 de juny, els òrgans següents:

  1. El director o a la directora general competent en matèria de qualitat agroalimentària, en cas d’infraccions lleus i greus.

  2. El conseller o consellera del departament competent en matèria de qualitat agroalimentària, en cas d’infraccions molt greus.

  3. El Govern, en cas d’infraccions que comportin el tancament de l’empresa, d’acord amb l’article 55 de la Llei 14/2003, de 13 de juny.

1.3 El conseller o la consellera del departament competent en matèria de qualitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR