DECRET 307/1994, de 16 de novembre, sobre competències i procediment a seguir per a la declaració i l'autorització de l'aprofitament d'aigües minero-medicinals, minerals naturals, de brollador i termals als efectes de la seva comercialització com a aigua de beguda envasada.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

En els termes que preveu l'article 10.1.5 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, pel qual es confereix a la Generalitat, en el marc de la legislació bàsica de l'Estat i, si s'escau, en els termes que aquella legislació estableixi, el desenvolupament legislatiu i l'execució del règim miner i energètic, i l'article 9.16 del mateix Estatut, que atribueix la competència exclusiva a la Generalitat en matèria d'aprofitaments hidràulics quan les aigües pertanyin a conques hidrogràfiques incloses íntegrament en el territori de Catalunya, es fa necessari regular el procediment per a l'obtenció de la declaració i l'autorització de l'aprofitament de les aigües minero-medicinals, minerals naturals, de brollador, termals.

En conseqüència, aquest Decret, als efectes de la comercialització de les aigües minero-medicinals, minerals naturals, de brollador i termals com a aigües de beguda envasades, en el marc dels procediments regulats per la normativa de mines, efectua l'adaptació d'aquests procediments a l'estructura organitzativa de la Generalitat, tenint presents els objectius propis de l'activitat administrativa d'eficàcia, agilitat i coordinació en la tramitació i resolució dels expedients, conjugats amb l'adequada intervenció dels òrgans competents.

A proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques i d'Indústria i Energia, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Definició Als efectes del que disposa aquest Decret es defineixen els tipus d'aigües següents:

  1. Minero-medicinals: són aquelles que aflueixen naturalment o artificialment, que, per les seves característiques i qualitats, hagin estat declarades d'utilitat pública d'acord amb el Decret-llei de 25 d'abril de 1928, o hagin estat classificades com a tals i tinguin autorització d'aprofitament a l'empara del que disposa la Llei 22/1973, de mines.

  2. Minerals naturals: són les minero-medicinals que han passat a adoptar aquesta denominació a l'empara del que establia el Reial decret 2119/1981, de 24 de juliol, i aquelles que hagin estat classificades o es classifiquin com a minerals naturals a l'empara del que disposa el Reial decret 1164/1991, de 22 de juliol, als efectes de la seva comercialització com a aigües de beguda envasada. La composició, la temperatura i les altres característiques essencials de l'aigua mineral natural hauran de mantenir-se constants dins dels límits imposats per les fluctuacions naturals. En concret, no hauran d'estar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR