DECRET 127/2008, d'1 de juliol, de regulació de les competències de la Generalitat en matèria de mediació en assegurances i reassegurances privades.

Fecha de Entrada en Vigor 3 de Julio de 2008
SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

127/2008, d'1 de juliol, de regulació de les competències de la Generalitat en matèria de mediació en assegurances i reassegurances privades.

L'article 126 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat la competència compartida sobre l'estructura, l'organització, el funcionament, la disciplina, la inspecció i la sanció de les entitats físiques i jurídiques que actuen en el mercat assegurador, d'acord amb els principis, les regles i els estàndards mínims que fixin les bases estatals, així com els actes d'execució reglats que li atribueix la legislació estatal.

L'article 149.1.11 de la Constitució espanyola reserva a l'Estat, entre d'altres, les bases de l'ordenació del crèdit, la banca i les assegurances. Les bases estatals en matèria de mediació d'assegurances i reassegurances privades estan contingudes a la Llei 26/2006, de 17 de juliol, de mediació d'assegurances i reassegurances privades, que deroga la Llei 9/1992, de 30 d'abril, de mediació en assegurances privades, en base a la qual es va dictar el Decret 347/1995, de 28 de desembre, d'assumpció de competències sobre mediació en l'assegurança privada.

Atesos els canvis introduïts en la normativa estatal bàsica en la matèria, esdevé necessari adaptar les normes de la Generalitat en la matèria a la normativa esmentada.

Per tant, i en el marc de les actuals lleis i disposicions de l'Estat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les referències que la Llei 26/2006, de 17 de juliol, de mediació d'assegurances i reassegurances, fa a les competències a exercir pels diferents òrgans equivalents de l'Administració General de l'Estat, cal considerar-les efectuades, respectivament, a la persona titular del Departament d'Economia i Finances i a la persona titular de la Direcció General de Política Financera i Assegurances, les quals s'emmarquen dins de l'àmbit d'atribucions que determina l'ordenament jurídic com a propi de la Generalitat de Catalunya.

Article 2

2.1 La Generalitat de Catalunya és competent en l'ordenació d'assegurances privades respecte dels agents d'assegurances vinculats, dels operadors de banca-assegurances vinculats, dels corredors d'assegurances, dels corredors de reassegurances i dels col·legis de mediadors d'assegurances, el domicili i l'àmbit d'operacions dels quals es limitin al territori de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR