DECRET 130/1984, de 17 d'abril, sobre distribució de competències i constitució del registre en matèria de Mutualitats no integrades en el sistema de la Seguretat Social. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 446, p. 1661, de 22.6.1984 i en el DOGC núm. 454, p. 2166, de 20.7.1984).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les modificacions que estableix el Decret 108/1988.

L'article 9.21 de l'Estatut d'Autonomia atribueix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de Mutualisme no integrat en el sistema de la Seguretat Social.

Atès que pel Reial Decret 2432/1983, de 20 de juliol, es traspassen a la Generalitat de Catalunya les funcions en matèria de Mutualisme no integrat en el sistema de la Seguretat Social; i que pel Decret 477/1983, de 8 de novembre, s'assignen al Departament de Sanitat i Seguretat Social les esmentades funcions transferides;

Atesa la Llei de 6 de desembre de 1941, el Reglament de 26 de maig de 1943, el Decret 1860/1975 de 10 de juliol, i la disposició transitòria segona de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya;

Atès l'article 71 de la Llei 3/1982, de 25 de març, sobre atribucions del Consell Executiu de la Generalitat, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Correspon al Conseller de Sanitat i

Seguretat Social determinar la destinació que s'hagi de donar als excedents resultants, en cas de dissolució d'una Mutualitat, quan aquells no puguin ser aplicats a les finalitats assenyalades en els respectius Estatuts o Reglaments. En el cas que els excedents superin la quantitat de vint-i-cinc milions de pessetes, en donarà compte, prèviament, al Consell Executiu.

Article segon

- Correspon al Secretari General del

Departament de Sanitat i Seguretat Social:

  1. Determinar, si s'escau, els drets de registre i inscripció de les Mutualitats.

  2. Determinar els valors adquiribles als efectes d'inversió dels fons socials de les Mutualitats, previ informe del Departament d'Economia i Finances.

Article tercer

- Correspon al Director General de

Seguretat Social:

  1. Aprovar la constitució de Mutualitats i autoritzar la fusió, agrupació i Federació, així com acordar la seva dissolució.

  2. L'examen i aprovació de les normes estatutàries i reglaments de les Mutualitats de previsió social, així com la seva modificació o reforma.

  3. Tenir cura del compliment per part de les Mutualitats, de les normes estatutàries i reglaments.

  4. Organitzar i custodiar el Registre de Mutualitats de Previsió Social Voluntària de Catalunya.

  5. Conèixer la designació de Consellers...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR