RESOLUCIÓ TRE/1660/2007, de 22 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2007 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

TRE/1660/2007, de 22 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2007 per a la concessió de subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

La formació professional contínua és un instrument essencial per garantir la formació al llarg de la vida, l'adaptació dels treballadors i de les empreses a la nova societat basada en el coneixement i el manteniment de la capacitació professional dels treballadors en supòsits de canvis i mutacions dels processos productius en el marc de l'Estratègia europea d'ocupació. A més de proporcionar als treballadors ocupats la qualificació que puguin necessitar al llarg de la seva vida laboral, la formació contínua constitueix un valor estratègic prioritari en els processos de canvi tecnològic, econòmic i social i és per això un instrument essencial per a l'estabilitat en l'ocupació i la cohesió social.

Entre les iniciatives de formació contínua previstes per la normativa d'aplicació figuren les accions complementàries i d'acompanyament a la formació, que tenen per objecte la investigació i prospecció del mercat de treball per anticipar-se als canvis en els sistemes productius, l'anàlisi de la repercussió de la formació contínua en la competitivitat de les empreses i en la qualificació dels treballadors, l'elaboració de productes i eines innovadores relacionats amb la formació contínua i, en definitiva, la determinació de les necessitats de formació per coadjuvar al progrés econòmic dels sectors productius en el conjunt de l'economia.

Per a l'establiment del règim jurídic d'aplicació a la línia de subvencions destinades al finançament d'aquestes iniciatives de formació contínua, l'any 2004 es va publicar al DOGC núm. 4259, pàg. 22679, de 12.11.2004, l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Així mateix, i per al desplegament de les determinacions que estableix l'Ordre esmentada, mitjançant aquesta Resolució s'obre la convocatòria per a l'any 2007 per a la concessió de les subvencions públiques destinades a la realització d'accions complementàries i d'acompanyament a la formació, concretament destinades al finançament d'accions d'estudi i investigació, d'accions destinades a l'elaboració i experimentació de productes, tècniques i/o eines de caràcter innovador i d'accions d'avaluació de la formació contínua, que s'adeqüin a qualsevol de les modalitats que preveu aquesta convocatòria.

Aquestes accions són objecte de cofinançament pel Fons Social Europeu, d'acord amb les decisions de la Comissió Europea, per les quals s'aproven els programes operatius d'iniciativa empresarial i formació contínua, corresponents als marcs comunitaris de suport d'Espanya per a les regions d'objectiu 3.

Atès el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives, i per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres; així com la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat per al 2006 (DOGC núm. 4541, de 31.12.2005), i el Decret 647/2006, de 27 de desembre, pel qual s'estableixen els criteris d'aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2006 mentre no siguin vigents els de 2007 (DOGC núm. 4789, de 29.12.2006);

Atès l'Acord del Consell General del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, amb l'informe previ emès per l'Assessoria Jurídica del Departament de Treball, a proposta del director del Servei d'Ocupació de Catalunya, i en ús de les facultats que em són conferides,

Resolc:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Resolució té per objecte obrir la convocatòria per a l'any 2007 per a la presentació de sol·licituds i de la documentació que correspongui per a la concessió de les subvencions destinades a la realització d'accions d'estudi i investigació, d'accions destinades a l'elaboració i experimentació de productes, tècniques i/o eines de caràcter innovador i, d'accions d'avaluació de la formació contínua que regula l'article 3 de l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre.

Article 2

Règim jurídic aplicable

El règim jurídic aplicable a aquesta convocatòria és el que estableixen l'Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir les subvencions destinades a la realització de les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (DOGC núm. 4259, de 12.11.2004), modificada per l'Ordre TRI/283/2005, de 21 de juny (DOGC núm. 4416, de 30.6.2005); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE, núm. 276, de 18.11.2003); el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives (DOGC núm. 4179, de 21.7.2004), i per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), així com la resta de disposicions normatives que en resultin d'aplicació, i, en concret, l'Ordre TAS/2782/2004, de 30 de juliol (BOE núm. 197, de 16.8.2004).

Article 3

Finalitat i principis que regeixen la concessió de les subvencions

3.1 Els projectes objecte de finançament en aquesta convocatòria tenen com a finalitat el desenvolupament d'accions d'estudi i investigació, d'accions destinades a l'elaboració i experimentació de productes, tècniques i/o eines de caràcter innovador i d'accions d'avaluació en l'àmbit de la formació contínua.

3.2 Els projectes finançats per aquesta convocatòria han d'estar destinats a la millora i eficàcia de la formació contínua dels treballadors ocupats. Els projectes que s'aprovin en aquesta convocatòria no es poden adreçar de manera específica a l'àmbit de l'Administració pública.

3.3 La concessió de les subvencions que regula aquesta convocatòria es realitza d'acord amb els principis de concurrència, publicitat i objectivitat.

Article 4

Pressupost i cofinançament del Fons Social Europeu

4.1 Les accions que preveu aquesta convocatòria es financen amb càrrec als crèdits pressupostaris 482 del pressupost de despeses del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya per a l'exercici 2007, per un import de 5.000.000 d'euros.

4.2 D'acord amb els programes operatius d'iniciativa empresarial i formació contínua, cofinançats pel Fons Social Europeu i corresponents als marcs comunitaris de suport per a les regions espanyoles de l'objectiu 3 poden ser objecte de cofinançament pel Fons Social Europeu les accions complementàries i d'acompanyament a la formació que contribueixin a millorar l'extensió i eficàcia del sistema de formació contínua.

Es pretén amb això facilitar l'adaptació i evolució de les professions i els continguts dels llocs de treball, així com aconseguir una millora en les competències i qualificacions, indispensables per mantenir i enfortir la situació competitiva de les empreses i dels treballadors ocupats.

4.3 Del pressupost total que disposa l'apartat 1 d'aquest article, l'objecte de cofinançament pel Fons Social Europeu és del 45%.

Capítol 2

Accions finançables i entitats sol·licitants

Article 5

Accions finançables

5.1 Poden ser objecte de finançament els projectes que es presentin per a la realització d'accions d'estudi i investigació, d'accions destinades a l'elaboració i experimentació de productes, tècniques i/o eines de caràcter innovador i d'accions d'avaluació en l'àmbit de la formació contínua, que regula l'article 3 de l'esmentada Ordre TRI/404/2004, de 8 de novembre. Concretament, de les accions següents:

  1. Accions d'estudi i investigació. Aquestes accions han d'anar destinades a analitzar els factors que estructuren la demanda de formació contínua del sistema productiu, a fi d'anticipar-se als canvis en les qualificacions professionals derivats del progrés tècnic i de l'organització del treball, aprofundir en el coneixement dels problemes i necessitats específiques de formació en els diferents sectors econòmics o àmbits territorials i desenvolupar iniciatives que possibilitin l'adequació de l'oferta de formació contínua a l'evolució dels continguts de les ocupacions. Així mateix, aquestes accions han de tenir entre les seves finalitats conèixer les necessitats formatives dels/de les treballadors/es amb major dificultat d'accés a la formació i de les petites i mitjanes empreses. Les línies prioritàries d'aquests tipus d'accions es troben relacionades en els annexos 1 i 2.

    En relació amb el desenvolupament dels projectes que s'aprovin en aquesta convocatòria corresponents a l'annex 2, relatiu a les accions per a l'estructuració i descripció de la formació contínua en relació al catàleg de qualificacions professionals, el Consorci comptarà en la fase de seguiment, de supervisió i, si s'escau, de difusió dels projectes o estudis, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals.

  2. Accions destinades a l'elaboració i/o experimentació de productes, tècniques i/o eines de caràcter innovador per millorar els sistemes pedagògics o organitzatius de la formació professional contínua. Les línies prioritàries d'aquests tipus d'accions es troben relacionades en els annexos 3 i 4.

  3. Accions d'avaluació de la formació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR